„Visiškas p#%$!c. Jau ieškome, kas tai padarė.“ Fronte masinis kritimas. Kas nutiko  (3)

Z-kanalai skelbia apie naują rusų problemą prie Avdijivkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai fronte susiduria su nauja problema: visiškai nebendradarbiauja FPV (First Person View) dronų komandos ir radioelektroninės kovos (REB) ekipažai. Dėl šios priežasties iki 70 proc. bepiločių orlaivių nepasiekia tikslo, nukrenta iškart už fronto linijos arba net pakilimo metu, praneša Dialog.ua.

Priežastis: rusų REB trikdo dronų valdymo signalus, supainiodami juos su priešo signalais, be to, rusai nekoordinuoja savo veiksmų. Apie tai savo „Telegram“ kanale pranešė rusų instruktorius Sviatoslavas Golikovas, remdamasis kolegų karių iš Avdijivkos krypties informacija.

„Vaikinai rėkia, keikiasi ir nieko negali padaryti. Asmeniniais kontaktais jau ieškome, kas ir kur įjungia REB, prašome jų prieš darbą išjungti. Jei pavyksta rasti. O šiaip – visiškas p#%$!c“, – sakė jis.

 

Bandymai išspręsti problemą nustatant koordinavimą tarp FPV ir REB komandų nebuvo sėkmingi – dronai ir toliau krenta dėl „draugiškos ugnies“.

Dėl to sumažėja žvalgybos ir artilerijos ugnies koregavimo efektyvumas, prarandami brangūs dronai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(217)
(1)
(216)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: