[ŽT] „Reikia išsiaiškinti. Tokių resursų negalima prarasti.“ Kas nutiko HIMARS (Video)  ()

Ukraina neteko mažiausiai vieno HIMARS raketų paleidimo įrenginio. Tai – didžiulė netektis, kurią bus sunku kompensuoti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-07 [ŽT] „Reikia išsiaiškinti. Tokių resursų negalima prarasti.“ Kas nutiko HIMARS (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos parlamento Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto sekretorius Romanas Kostenko teigia, kad HIMARS praradimas reikalauja kruopštaus tyrimo, nes „tokių resursų negalima prarasti“. Anot jo, tam, kad „Iskander“ taip pataikytų, reikia nemažai laiko.

„Tegul specialistai išsiaiškina, kodėl taip atsitiko. Žinoma, HIMARS šaudo iš užnugario ir mes matome, kad dabar priešo žvalgai stengiasi rasti mūsų HIMARS.“, – sakė jis.

Kostenko pabrėžė, kad reikia priemonių, kurios HIMARS įguloms leistų anksti pastebėti, kad virš sistemos sukiojasi dronai. Nes šis HIMARS praradimas buvo itin skausmingas.

 

Spėjama, kad ši HIMARS sistema buvo sunaikinta „Iskander“ raketos smūgiu. Tai reiškia, kad dronas pastebėjo HIMARS, perdavė jo koordinates „Iskander“ komandai, ji pasiruošė raketos paleidimui, paleido raketą ir per tą laiką HIMARS nepasitraukė. Tai reiškia, kad ukrainiečiai net nežinojo, kad yra stebimi. Kostenko pabrėžia, kad reikia tai ištirti, kad būtų galima ištaisyti klaidas. 

(51)
(15)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: