Nuo šiol HIMARS smogs dvigubai toliau. Kas įvyko  ()

„Lockheed Martin“ pranešė apie sėkmingus ER GMLRS raketų bandymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

GMLRS raketos, kurias leidžia HIMARS ir M270 sistemos, įprastai lekia 70 km. Tačiau „Lockheed Martin“ nuo 2017 metų kuria ilgesnio nuotolio šios raketos versiją. ER GMLRS (ER – „Extended Range“ arba „Išplėsto nuotolio“) yra būtent tai. Ir naujos HIMARS pirkėjos gali gauti tokias raketas, nes jų bandymai Naujojoje Meksikoje buvo sėkmingi ir kompanija sėkmingai juda link ER GMLRS serijinės gamybos.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4337 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

ER GMLRS lėks maždaug 150 km atstumu. Gamintojas teigia, kad ir tikslumas, ir patikimumas buvo pagerinti.

ER GMLRS savo dimencijomis ir paleidimo įranga praktiškai niekuo nesiskiria nuo pirmtakių. Tai reiškia, kad HIMARS paleidimo įrenginių nereikės modifikuoti. Apskritai, HIMARS/M270 privalumas yra modulinė konstrukcija. HIMARS gali leisti GMLRS raketas, kurios yra mažesnės, arba dideles toli lekiančias ATACMS. Yra ir kasetines galvutes turinčių versijų.

 

Naujosios raketos bus siūlomos esamiems HIMARS naudotojams, bet galės būti tiekiamos ir toms šalims, kurios HIMARS sistemas užsisakė jau po Rusijos invazijos į Ukrainą. Visos Baltijos šalys perka HIMARS, taip pat Australija, Taivanas, Marokas, Italija. Aišku, ilgesnio nuotolio GMLRS raketos domins ir Lenkiją, Ukrainą, kitas HIMARS naudotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(156)
(3)
(153)

Komentarai ()