[ŽT] „Numušėme ore, o dabar naikinsime ir ant žemės“. Dega A-50 gamykla (Video)  ()

Naktį Taganroge nugriaudėjo sprogimai. Vietos valdžia paskelbė apie didžiulę Ukrainos bepiločių orlaivių ataką, kurios taikiniu galėjo būti orlaivių gamykla, kurioje remontuojami A-50 lėktuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taganrogo valdžia pranešė, kad priešlėktuvinė gynyba numušė nemažai ukrainiečių dronų, bet pripažino, kad nukentėjo vienas Ekstremalių situacijų ministerijos darbuotojas, dalyvavęs likviduojant atakos padarinius.

Manoma, kad taikinys buvo „Beriev“ gamykla, kurioje modernizuojami A-50 – ankstyvojo perspėjimo lėktuvai, dirbantys kaip skraidančios radarų stotys. Vieno tokio lėktuvo kaina – daugiau nei 350 milijonų dolerių.

Odesos srities Pilietinės tarybos vadovas Serhijus Bračukas socialiniuose tinkluose rašė, kad atakuotoje gamykloje buvo saugomas didelis kiekis karinių reikmenų, bet, aišku, A-50 buvo svarbiausias taikinys. „Tačiau įdomiausia, ko gero, yra A-50 modernizavimas į A-50U – tai yra tas pats labai brangus ir Rusijos oro pajėgoms labai svarbus lėktuvas, kokius du jau pavyko numušti“, – pabrėžė jis.

 

Bračukas mano, kad ataka galėjo bent jau sutrikdyti gamyklos darbą, nes dronai pataikė į cechus ir ten kilo gaisras. „Ar šiuo metu gamykla likviduota – nežinia. Nežinia, ar nukentėjo netoliese stovintis A-50U. Tačiau žinoma bent vieno vaizdo įrašo geografinė vieta. Jame matomas drono smūgio blyksnis arba virš surinkimo cecho, arba virš dirbtuvių Nr. 3“, – aiškino Bračukas. Jis teigia, kad tai buvo labai galinga Ukrainos dronų operacija.

(215)
(4)
(211)

Komentarai ()