„Du trečdaliai viso fronto. Situacija sunki.“ Milžiniški nuostoliai. Kas vyksta Tauridėje  ()

Situacija Ukrainos pietuose yra labai sunki. Tauridės fronto sektoriuje, kuris apima teritoriją į šiaurę nuo Krymo, rusai akivaizdžiai stengiasi sunaikinti ukrainiečių galimybes gintis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per praėjusią parą Tauridės fronto sektoriuje Ukrainos pietuose įvyko 45 susirėmimai – du trečdaliai visų Rusijos ir Ukrainos susirėmimų, pranešė generolas Oleksandras Tarnavskis.

Rusai čia atliko 29 oro antskrydžius, 4 raketų atakas, 98 dronų-kamikadzių atakas ir iššovė 1056 sviedinius. Bet rusai taip pat neteko 346 karių (žuvusių ir sužeistų) ir 61 mašinos, neskaitant dronų. Ukrainiečiai sunaikino vieną tanką, 16 šarvuotų pėstininkų kovos mašinų, 15 artilerijos sistemų, dvi prieštankines sistemas, daug kitos technikos. 238 įvairaus tipo dronai buvo neutralizuoti elektroninės karybos priemonėmis arba tiesiog numušti.

Ukrainos gynėjai džiaugėsi galėję sunaikinti rusų elektroninės karybos sistemas, stebėjimų įrangą. Tai stipriai apriboja rusų situacijos suvokimą.

 

Pranešama, kad po maždaug dešimties dienų pauzės, rusai Ukrainos pietuose vėl vykdo taktinių lėktuvų atakas. Po kelių rusų lėktuvų numušimo rusų aviacija čia buvo ne tokia aktyvi, bet dabar valdomos sklendžiančios bombos vėl tampa didžiule problema.

„Situacija yra sunki, bet kontroliuojama. Mūsų kariuomenė ir toliau naikina rusų užpuolikus“, – pabrėžė generolas Oleksandras Tarnavskis.

(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: