„Bando apsimesti, kad aukų nėra.“ Dingo visas rusų karo laivynas. Kas vyksta  ()

Rusų Juodosios jūros laivynas, per mėnesį praradęs dar du laivus, dingo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo laivų Juodojoje jūroje nėra jau šešias dienas, kovo 10 dieną pranešė Ukrainos gynybos ministerijos resursas „ArmyInform“.

Tai per teletiltą sakė Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas spaudai kapitonas Dmytro Pletenčiukas.

Taip okupantai reagavo į patrulinio laivo „Sergejus Kotovas“ sunaikinimą.

„Informacinėje erdvėje jie bando apsimesti, kad aukų nėra. Tačiau jie vis dar tiria tos atakos pasekmes. Jie net neišplaukia į jūrą. Bet taip nebus amžinai. Kada nors jie grįš prie savo misijų“, – sakė D. Pletenčiukas.

Pasak Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovo spaudai, padėtis Juodojoje jūroje šiuo metu yra stabili, o iniciatyva iš tikrųjų yra Ukrainos pusėje. Okupantai taip pat buvo priversti perkelti savo pagrindinius aktyvus į Novorosijską. Pirmiausia – sparnuotųjų raketų nešėjus.

„Okupantai iki minimumo sumažino laivų buvimą okupuoto Krymo uostuose. Yra tik keli laivai, kurie nerado vietos bazavimosi vietose Novorosijske, Sočyje ir Tuapsėje. Kryme lieka ne toks vertingas ir Rusijai naudingas turtas“, – pabrėžė Pletenčiukas.

 

Kaip anksčiau pranešė „ArmyInform“, naktį iš kovo 4 d. Ukrainos gynybos žvalgybos 13-osios grupės specialusis padalinys atakavo patrulinį laivą „Sergejus Kotovas“. Laivui buvo apgadintas laivagalis, dešinysis ir kairysis bortai. Užpuolimas įvyko Ukrainos teritoriniuose vandenyse, netoli Kerčės sąsiaurio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(1)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: