„Rusai bus išžudyti apkasuose.“ Siaubas okupantams. Atvyksta žiaurūs ginklai (Video)  (1)

Nauja siunta iš Prancūzijos rusams nežada nieko gero.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina iš Prancūzijos turėjo gauti RALEC F3 nekontaktinių sprogdiklių partiją, kurie gerokai padidina bet kokio 155 mm kalibro artilerijos sviedinio, prie kurio jie pritvirtinti, veiksmingumą, praneša „Wirtualna Polska“.

Šiuo metu Ukrainai trūksta artilerijos sviedinių, todėl bet koks būdas padidinti jų ugnies galią ir tikslumą yra labai vertingas. Vienas iš būdų padidinti artilerijos sviedinių efektyvumą – naudoti pažangesnius sprogdiklius, kuriuos galima lengvai pritvirtinti prie sviedinių antgalių.

Paprastai naudojami paprasti detonatoriai, kurie aktyvuoja trotilo užtaisą po smūgio į žemę, tačiau yra ir daug kitų pažangesnių variantų. Tai moduliai su GPS ir INS navigacijos sistemomis bei trajektoriją koreguojančia sekcija, pavyzdžiui, M1156 PGK (Precision Guidance Kit), taip pat paprastesni bekontakčiai sprogdikliai, pavyzdžiui, RALEC F3.

Priklausomai nuo šaulio pageidavimų, RALEC F3 detonatoriai gali būti nustatyti taip, kad detonuotų standartiniu būdu – smūgio į taikinį metu arba kelių metrų aukštyje virš žemės. Verta pažymėti, kad klasikiniai artilerijos sviediniai nėra patys veiksmingiausi prieš stiprius lauko įtvirtinimus, nes pakankamai stori žemės pylimai arba smėlio maišų sluoksnis gali sustabdyti šrapnelius, susidariusius sprogus plieniniam sviedinio korpusui.

 

Situacija kitokia, jei sprogimas įvyksta ore – tokiu atveju šrapnelis nesusiduria su minėtomis kliūtimis, kurios galėtų apsaugoti kareivius tranšėjose. „Wirtualna Polska“ žurnalistai teigia, kad rusai bus išžudyti tiesiog apkasuose. Verta pažymėti, kad artilerijos šrapnelis, priklausomai nuo atstumo, gali turėti pakankamai jėgos, kad pramuštų net keliasdešimt milimetrų plieno. Dėl to jie gali perskrosti šalmus ar neperšaunamas liemenes.

Vienintelė apsaugos forma – atakos metu būti bunkeryje arba šarvuotame automobilyje.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(0)
(86)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: