„Jei Jensas Stoltenbergas laikysis pažadų.“ Kur skris F-16  ()

Potencialius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taikinius įvardijo aviacijos ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Ukraina gaus vakarietiškus naikintuvus F-16, ji galės gerokai atstumti priešo lėktuvus ir smogti strategiškai svarbiems Rusijos taikiniams.

Be to, Kyjivas galimai lėktuvus gaus su tolimojo nuotolio raketomis, tai yra ginklais, galinčiais įveikti iki tūkstančio kilometrų atstumą. Kokius tikslus galės įgyvendinti Ukrainos ginkluotosios pajėgos, teletono metu patikslino aviacijos ekspertas Anatolijus Chrapčinskis.

Pirmieji F-16. „Jei kalbame apie F-16 panaudojimą, tai juos galėsime panaudoti Ukrainos oro erdvės apsaugai, tai yra galėsime apsaugoti nuo masinio apšaudymo. Jei kalbame apie šių orlaivių panaudojimą fronto linijoje, tai ten mes galėsime gerokai atstumti priešo aviaciją. Nes, pavyzdžiui, paėmus F-16 su „Block 42“ komplektacija, jis mato 300 km atstumu. O tai yra daug toliau nei mato rusų lėktuvai. Ir mes galime kalbėti apie jų naikinimą dideliais atstumais“, – aiškino ekspertas.

Į kokius Rusijos objektus skris. Jis pabrėžė, kad galima kalbėti apie pataikymus į priešo strategines „raketų“ gamyklas ir į svarbius aerodromus.

„Čia verta pasakyti, kad jei Jensas Stoltenbergas (NATO generalinis sekretorius) laikysis pažadų, kad šias raketas galima bus panaudoti prieš strateginius taikinius Rusijos teritorijoje, tai mes galime kalbėti apie, pavyzdžiui, tokių svarbių Rusijos Federacijai gamyklų Maskvos srityje sunaikinimą, kurios gamina raketas Kh-101, Kh-59, Kh-69. Šiomis raketomis Rusija atakuoja Ukrainos teritoriją. Taip pat galime kalbėti apie tam tikrus strateginius aviacijos aerodromus, kurie yra pasiekiami šioms raketoms“, – pažymėjo Chrapčinskis.

 

Jis taip pat pabrėžė, kad nemato jokių sunkumų apmokant Ukrainos pilotus, „išskyrus tai, kad tai yra naujausios technologijos“. „Tai nauji modeliai, nauji NATO standartai“, – pridūrė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(3)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: