Kyjivas ir Vašingtonas skirtingai įsivaizduoja Ukrainos pergalę. Ekspertas skelbia netikėtas detales  (1)

Ekspertas atskleidė detales, kaip JAV įsivaizduoja Ukrainos pergalę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos analitikas Aleksandras Kočetkovas papasakojo, kokie yra Jungtinių Valstijų interesai Ukrainoje ir Rusijos-Ukrainos kare ir kokiu rezultatu suinteresuotos Jungtinės Valstijos.

„Vienaip ar kitaip Vašingtonas nori prisidėti prie pergalės. O pergalė gali būti skirtinga: arba Ukrainos pergalė, t. y. pergalė demokratų, kurie pastatė į vietą pseudoimperiją, arba pergalė siekiant taikos“, – sakė Kočetkovas interviu Glavred.info.

Ekspertas paaiškino: jei amerikiečiai pasieks derybų, kaip buvo Billo Clintono prezidentavimo metu ir sprendžiant arabų ir Izraelio konfliktą, kai šalys sėdo prie derybų stalo, tai bus pergalė, bet vadinamosios „taikos“ pergalė.

„Pirmiausia JAV nori, kad visa tai baigtųsi, kad Ukraina grįžtų prie savo sienų, nors ir ne prie visų, nes bus didžiulė problema su Krymu ir Donbasu“, – pridūrė Kočetkovas.

Antra, JAV nori pertvarkyti pasaulio saugumo sistemą. Pasak jo, pasaulio saugumo sistema jau pradėjo keistis, nes senoji tvarka žlugo, nesugebėjusi atlaikyti Rusijos agresijos.

„Amerikiečiai nori pakeisti santykius NATO viduje ir santykius su Europos Aljanso narėmis, kad finansiniu požiūriu tai būtų lygesni santykiai. Juk Jungtinėse Valstijose ir D. Trumpas, ir J. Bidenas, ir respublikonai, ir demokratai mano, kad valstijoms tenka per didelė sąjungininkų saugumo našta, todėl jie siekia supaprastinti šią sistemą“, – aiškino Kočetkovas.

 

Eksperto teigimu, JAV nori uždaryti Ukrainos klausimą ir sutelkti dėmesį į Artimųjų Rytų ir Taivano problemas.

„Ir šis noras „uždaryti problemą“ gali būti ir naudingas, ir žalingas Ukrainai. Viskas priklausys nuo to, kaip elgsimės: jei Ukraina pademonstruos gebėjimą laimėti mūšio lauke, ji bus palaikoma; jei tokio gebėjimo nedemonstruosime, jei bus nelabai sėkmingas puolimas, tuomet Amerikos pergalė bus taikos siekimas mūsų sąskaita“, – sakė analitikas.

 

Taigi galima teigti, kad Kyjivas ir Vašingtonas skirtingai įsivaizduoja Ukrainos pergalę.

„JAV turi du pergalės variantus, o Ukraina – tik vieną – visų okupuotų teritorijų išlaisvinimas. Tačiau kuris variantas bus perspektyvesnis, priklauso nuo mūsų pačių“, – apibendrino Kočetkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(2)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: