Futuristinis JK ginklas. Pataiko į monetą 1 km atstumu. Kas liko iš artilerijos sviedinio (Foto, Video)  ()

Eksperimentinis ginklas pataiko į taikinius šviesos greičiu. „DragonFire“ pasižymi stulbinančiu tikslumu ir gali pataikyti į iki 24 mm skersmens monetą iš vieno kilometro atstumo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-14 Futuristinis JK ginklas. Pataiko į monetą 1 km atstumu. Kas liko iš artilerijos sviedinio (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK kariuomenė pirmą kartą paleido galingą šūvį iš „DragonFire“ oro gynybos lazerinės sistemos per bandymus poligone Hebriduose (salynas vakarų Škotijoje), vykusiuose 2024 metų sausį.

Po bandymų Gynybos departamento Aukštųjų technologijų plėtros mokslo skyrius (DSTL) kovo 12 d. paskelbė pirmąjį vaizdo įrašą ir nuotraukas, kuriose demonstruojamas „DragonFire“ lazerio veikimas.

Nuotraukose pirmiausia į akį krenta 122 mm artilerijos sviedinys, kurį pervėrė eksperimentinis ginklas. Be to, pranešama, kad lazeriu buvo perpjauta metalinė plokštė ir apdeginta drono kamera.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7484 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

 

„DragonFire“ sistema įrodė savo veiksmingumą bandymų metu ir turi realų potencialą pakeisti JK gynybos pajėgumus“, – sakoma DSTL pranešime.

„DragonFire“ yra 50 kW galios lazerinis ginklas, kuriamas nuo 2017 m. Dar visai neseniai visa informacija apie eksperimentinę sistemą buvo slapta. Tačiau šiuo metu žinoma, kad tai yra kietojo kūno lazeris.

 

Teigiama, kad šis ginklas gali pataikyti į taikinius šviesos greičiu, tuo pačiu pasižymi fantastišku tikslumu – gali pataikyti į iki 24 mm skersmens monetą iš vieno kilometro atstumo.

Manoma, kad šie ginklai bus naudojami tiek jūroje, tiek sausumoje. Lazeris bus naudojamas prieš greitaeigius pakrantės smogiamuosius laivus, dronus, taip pat žvalgybos ir stebėjimo (ISR) jutiklius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()