27 000 000. Grandiozinės statybos. Lenkija priversta  (4)

Varšuvoje dėl Rusijos smūgių grėsmės pradedamos statyti slėptuvės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis daugiau Europos šalių pradeda rimtai žiūrėti į Rusijos grėsmę. Lenkija viena iš jų. Ji priversta imtis prevencinių priemonių, kai šalies pašonėje – nuolat grasinanti Rusija.

Lenkija skelbia apie grandiozines statybas. Varšuvos meras trečiadienį paskelbė apie 117 mln. zlotų (27 mln. eurų) skyrimą slėptuvėms statyti ir kitoms saugumo priemonėms. Tai numatoma įgyvendinti per artimiausius 2–3 metus.

Pastaraisiais mėnesiais Europos politikai, žvalgybos pareigūnai ir kariuomenės pareigūnai perspėjo apie galimus Rusijos smūgius NATO šalims po 3-5-8 metų.

[Vokietija] Tik 69,99€ ir beprotiškos galimybės. Išvalysite visus namus, automobilį ir nušveisite net ten, kur atrodė neįmanoma
2858 3

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai ribotas kiekis

Itin gerų savybių ir funkcionalumo įrenginys

Išsamiau

„Slėptuvių statyba yra Varšuvos strategijos dalis ateinančiais metais. Tai leistų mums pasiruošti bet kokiai situacijai“, – sakė Lenkijos sostinės meras Rafał Trzaskowski.

Vykdant programą „Varšuva saugo“, taip pat planuojama paruošti ligonines darbui ekstremaliomis situacijomis ir rengti mokymus gyventojams.

Varšuvos valdžia neseniai patikrino esamas slėptuves. Paaiškėjo, kad nuo raketų atakų pasislėpti pavyktų tik 4 % piliečių, rašo „Politico“.

 

Požemines automobilių stovėjimo aikšteles ir metro stotis taip pat planuojama naudoti kaip slėptuves, tačiau tam reikia jas papildomai įrengti, įskaitant vandens ir elektros energijos tiekimą.

„Iš viso 7 mln. kv. metrų ploto patalpas galima iš dalies pakeisti, kad jos būtų tinkamos pasislėpti“, – sakė Varšuvos meras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai (4)