„NATO raketos smogė Rusijos laivynui.“ Susirėmimas Juodojoje jūroje. Kas vyksta  ()

Aljanso raketos naikina Juodosios jūros laivyno laivus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina NATO šalių raketomis smogė Rusijos Juodosios jūros laivyno laivams, pareiškė karinio aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, skelbia „The Moscow Times“.

Pasak jo, atakuojant Rusijos karo laivus buvo naudojamos ilgojo nuotolio sparnuotosios raketos „Scalp“ ir „Storm Shadow“. Pirmąsias Kyjivui tiekė Prancūzija, o antrąsias – Jungtinė Karalystė.

Ukrainos pajėgų sėkmė sunaikinant Rusijos laivyną „patvirtina, kad svarbu didinti raketų tiekimą“ Ukrainai, pabrėžė J. Stoltenbergas. Kartu jis nepatikslino, kas vykdo žvalgybą ir taikinių parinkimą smogiant Juodosios jūros laivynui.

Ukrainos pajėgos pataiko į laivus ne tik vakarietiškomis raketomis. Pasak „Novaja Gazeta“ karo eksperto V. Širiajevo, Kyjivas naudoja ir neklasikines kovos jūroje priemones – bepiločius katerius. Viena iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naudojamų taktikų vadinama „vilkų gauja“. „Tai yra, kai daug automatinių įrenginių [bepiločių katerių], kuriuos jie pristato pavadinimu „Magura“, apsupa laivą ir puola jį iš skirtingų pusių, neleisdami jam manevruoti tolyn“, – sakė karo ekspertas.

 

Iš viso per dvejus metus trunkantį karą Rusija neteko daugiau kaip 20 laivų, įskaitant desantinius laivus, povandeninius laivus ir flagmaną kreiserį „Moskva“, rodo „Oryx“ skaičiavimai, pagrįsti viešais duomenimis. Prieš invaziją į Ukrainą Rusijos laivyną Juodojoje jūroje sudarė 74 karo laivai. Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Grantas Shappsas apskaičiavo, kad Juodosios jūros laivyno nuostoliai nuo 2023 m. rugsėjo iki gruodžio mėn. sudarė 20 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(0)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: