[ŽT] 300 sekundžių. Mirtinas Rusijos pavojus. Reaguoti – tik minutė  (2)

„Defense Express“ vyriausiasis redaktorius, karo ekspertas Olegas Katkovas pažymėjo, kad laikas aptikti ir reaguoti į balistines raketas „Iskander-M“ yra labai trumpas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas apie raketų, paleistų iš Rusijos operatyvinio-taktinio komplekso „Iskander-M“, artėjimo laiką, Katkovas sakė:

„Paprastai, kai kalbama apie balistinių raketų ataką, artėjimo laikas matuojamas 300 sekundžių 300 km atstumu. Nes ji, vėlgi, skrenda balistine trajektorija, priklausomai nuo to, kurioje šalies srityje. Bet kokiu atveju kalbame apie kelis šimtus sekundžių, tai yra kelias minutes.“

Ekspertas paaiškino, kad tai reiškia laiką nuo raketos paleidimo.

„Tai yra, iš šių sąlyginių 300 sekundžių reikia atimti laiką, per kurį aptinkamas oro taikinys, perduodama komanda paskelbti oro pavojaus signalą ir objektyviai, geriausiu atveju, lieka gal minutė“, – sakė Katkovas.

 

„Defense Express“ vyriausiasis redaktorius pridūrė, kad raketas „Iskander“ gali numušti „Patriot“ ir SAMP/T, kurių šiuo metu Ukrainoje yra ribotas kiekis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(44)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)