Ukrainiečiai rusų pozicijas naikina net ir prieštankinėmis minomis (Video)  ()

TM-62 yra labai dažnas ginklas. Daugybės buvusių sovietų valstybių sandėliai jų yra pilni. Ir Ukraina, žinoma, turi daug tokių minų, kurias naudoja įvairiai. Kartais jas deda ten, kur nori sustabdyti rusų pajėgų judėjimą, kartais jas naudoja kaip granatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad nors Ukrainai labai trūksta amunicijos, granatų tikriausiai netrūksta. Labiausiai trūksta raketų ir, žinoma, artilerijos sviedinių. Tačiau granatos kartais yra tiesiog per daug silpnos.

Internete pasirodė įdomus vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Ukrainos 81-oji brigada prie Bilohorivkos Luhansko srityje naikina rusų pozicijas. Paprastai, greitai ir metodiškai. Įdomu tai, kad rusų žeminės naikinamos ne tik rankinėmis granatomis, bet ir prieštankinėmis minomis TM-62.

[EU+Kuponas] Už mažiausią kainą istorijoje įspūdingų galimybių langų valymo robotas - įdiegtas ir DI (Video, „ABIR WD8“)
1848

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Labai giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

TM-62 minos šiam reikalui buvo modifikuotos – gavo knatą, kurį galima uždegti paprastu žiebtuvėliu. Karys tiesiog uždega knatą ir meta miną į rusų pozicijas. Po kelių sekundžių pasigirsta galingas sprogimas, užtikrinantis, kad gyvų okupantų ten tikrai nebeliko.

 

TM-62 mina sveria 9,5 kg, 7,5 kg sudaro vien sprogstamoji medžiaga. Palyginimui, vienoje rankinėje granatoje gali būti vos 60 gramų sprogstamosios medžiagos.

Beje, prieštankines minas ant rusų galvų dažnai mėto ir didesni ukrainiečių dronai. Taigi, TM-62 naudojama ne tik kaip įprasta prieštankinė mina, bet ir kaip granata, ir kaip drono numetama bomba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()