Neįtikėtinas istorijos posūkis. Rusijoje uždaromi kalėjimai  ()

Jevgenijus Prigožinas kadaise gavo teisę kalėjimuose verbuoti žmones į savo privačią karinę kompaniją „Wagner“. Nors jis nebuvo joks valstybės tarnautojas, jis gavo išskirtinę teisę įdarbinti ir vėliau išlaisvinti kalinius. Vėliau šį darbą tęsė Rusijos gynybos ministerija. Ir dabar Rusijoje kalėjimai uždaromi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tais laikais, kai Prigožinas pats kalėjimo kieme kvietė rusų vagis, sukčius ir, kartais, žmogžudžius prisidėti prie karo prieš Ukrainą, buvo kilęs šioks-toks pasipiktinimas. Rusai klausė, kas nutiks, jei kaliniai išgyvens 6 mėnesius fronte ir grįš į laisvę net neatlikę bausmės? Prigožinas buvo atviras žmogus ir sakė, kad geriau kalinius nei gerus rusų vaikus.

Prigožino seniai nebėra. Teisę verbuoti nuteistuosius Prigožinas prarado dar būdamas gyvas. Bet dabar kalinius karui Ukrainoje renka pati Rusijos gynybos ministerija. Tiesa, ilgą laiką ši veikla teisiškai nebuvo gerai apibrėžta. Pagal Rusijos įstatymus, atleisti kalinį nuo bausmės gali prezidentas. Kovo 19 dieną Valstybės Dūma tai ištaisė ir dabar Putino įsikišimo į šį procesą nereikės ir teisiškai.

Ir renka taip gerai, kad Krasnojarsko krašte bus uždaryti net du kalėjimai. Žmogaus teisių komisaras Krasnojarsko krašte Markas Denisovas, džiugiai pranešė, kad kalinių mažėja ir dvi kolonijas bus galima uždaryti, rašo „The Insider“. Jis net neslepia, kad kalinių mažėja dėl karo Ukrainoje.

„Didelis nuteistųjų skaičiaus sumažinimas „specoperacijos“ sąlygomis paskatino pranešti valdžiai apie būtinybę uždaryti Rusijos įkalinimo įstaigas, siekiant optimizuoti ir taupyti lėšas. Šios įstaigos šiemet mūsų regione bus uždarytos“, – pažymėjo Denisovas.

 

Rusai gali džiaugtis. Nuteistieji arba žus kare, arba grįš į Rusijos visuomenę net neatlikę bausmės, bet jau su karo traumomis. Tiesa, Denisovas mano, kad kolonijas vėliau reikės atidaryti iš naujo.

„Karas anksčiau ar vėliau baigsis. Viskas grįš į įprastas vėžes, nes socialinė visuomenės struktūra nepasikeitė. Per penkerius metus peržengsime nuteistųjų teisių pažeidimų ribą ir skaudžiai, už milžiniškas lėšas, atidarysime naujas įkalinimo įstaigas“, – sakė Denisovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(7)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: