„Žaibiškai pakelti F-16.“ Kas įsiveržė į Lenkiją (Video)  ()

Pakilo du lenkų ir du amerikiečių F-16 naikintuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 24-osios rytą Rusijos raketa kirto Lenkijos sieną atakos prieš Ukrainą metu. Lenkijos aviacija galėjo numušti taikinį, jei jis būtų skridęs toliau į šalies vidų.

Tai pareiškė Lenkijos gynybos ministro patarėjas Mieczyslavas Beneka, praneša „Wiadomosci“.

„Priešlėktuvinė, priešraketinė gynyba,  F16 (lenkų ir amerikiečių) buvo zonoje laiku, todėl turėjo laiko numušti objektą. Raketomis, kurias turi pilotai, galima buvo sunaikinti objektą, jei jis būtų skridęs gilyn į šalį“, – pabrėžė jis.

[EU+Kuponas] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
2739 2 1

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Pastebėta, kad Rusijos raketa Lenkijos oro erdvėje praleido 39 sekundes. Oro taikinys skrido 800 km/h greičiu, 400 metrų aukštyje. Raketa nulėkė 1,5-2 km atstumą už Lenkijos sienos. Per incidentą pakilo dvi poros naikintuvų F-16 – dvi lenkų ir dvi amerikiečių.

Savo ruožtu vicepremjeras ir gynybos ministras Wladyslawas Kosiniak-Kamiszas pabrėžė, kad objektą visą laiką stebėjo Lenkijos radarų sistemos. Be to, stebėsena buvo vykdoma kartu su Ukrainos puse.

 

„Jei būtų buvę požymių, kad Rusijos raketa, pažeidusi Lenkijos oro erdvę, skriejo į taikinį Lenkijoje, ji būtų numušta“, – pabrėžė jis.

Lenkijos gynybos ministras taip pat padėkojo JAV ir JK, kurios nusprendė iki metų pabaigos Lenkijoje palikti oro ir raketinės gynybos sistemas „Sky Sabre“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(23)
(-10)

Komentarai ()