„Atsiuntė 2 000 000 sviedinių. 2/3 sumažinamas artilerijos naudojimas.“ Kas nutiko  (4)

Ką atskleidė „Telegraph” žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Telegraph” žurnalistai paskelbė straipsnį apie tai, kokie ginklai padės Ukrainai pakeisti karo eigą. 

Artilerijos sviediniai, šarvuočiai ir „Patriot“ sistemos padėtų Ukrainai kare prieš Rusiją. Iš jų Ukrainos kariuomenei šiuo metu labiausiai reikia artilerijos sviedinių. 

Per pirmuosius 18 karo mėnesių JAV buvo aktyviausia šaudmenų tiekėja Ukrainai. Iš viso Vašingtonas perdavė Ukrainai apie 2 mln. vienetų šaudmenų (50 proc. iš JAV arsenalo ir 50 proc. įsigyta iš Korėjos). Toks kiekis šaudmenų leido ukrainiečiams per dieną iššaudyti apie 10 000 šaudmenų. Tuo metu tokio atsargų kiekio pakako, kad būtų galima lygiomis jėgomis kovoti su Rusija.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4330 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Tačiau vėluojant pagalbai iš Vakarų, Ukrainos kariuomenė buvo priversta dviem trečiosiomis sumažinti artilerijos naudojimą. Dabar JAV vyksta aktyvūs šaudmenų gamybos darbai. Per mėnesį planuojama pagaminti iki 70 tūkst. sviedinių, t. y. 6 kartus daugiau nei 2022 m. Vienas sviedinys kainuoja apie 5 tūkst. dolerių.

Ukrainai taip pat labai reikia „Patriot“ kompleksų. Tokios priešraketinės sistemos turėtų būti didžiuosiuose Ukrainos miestuose. Vienas kompleksas kainuoja iki 1 mlrd. dolerių. Kompleksui taip pat reikalingos raketos, kurios kainuoja iki 3 mln. dolerių už vienetą. „Patriot“ padėtų Ukrainai susigrąžinti oro kontrolę ir neleistų priešui nuolat rengti antskrydžių prieš apgyvendintas vietoves ir Ukrainos kariuomenės pozicijas. 

 

Ukrainos kariams taip pat trūksta šarvuotosios technikos. Daugiausia šią techniką naudoja yra 47-osios brigados kariai. Jie ginkluoti ir tankais M-1 Abrams, ir pėstininkų kovos mašinomis M-2 Bradley. Ekspertai šią brigadą vadina viena geriausių Ukrainos kariuomenėje, kovose efektyviai naudojančią vakarietišką karinę techniką. 

Iš viso Vašingtonas Ukrainai perdavė 31 tanką ir 200 šarvuočių. Iki šiol Ukraina neteko keturių amerikietiškų tankų ir 30 šarvuočių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(5)
(89)

Komentarai (4)