„Viena geriausių brigadų Ukrainoje pavojuje.“ Kas nutiko  ()

„The Telegraph“ įvardino būdą pakreipti karo eigą Ukrainos naudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivui reikia ne tiek ir daug. Tik trys ginklų rūšys – amunicija, priešlėktuvinės gynybos sistemos „Patriot“ ir šarvuočiai – gali pakreipti karo Ukrainoje, kurį pradėjo šalis agresorė Rusija, eigą. Apie tai kovo 27 d. pranešė laikraštis „The Telegraph“.

Pažymima, kad Ukrainai pirmiausia reikia artilerijos sviedinių, kurių pagrindinis tiekėjas per pirmuosius 18 pilno masto karo mėnesių buvo Jungtinės Valstijos. Ši amunicija kartu su papildomais sviediniais iš kitų šaltinių leido Ukrainai per dieną iššaudyti apie 10 000 sviedinių, kurių pakako prilygti Rusijos baterijoms, kai okupantai per pirmąsias kelias karo savaites išnaudojo didžiąją dalį savo amunicijos atsargų.

[Super-pasiūlymas!] Iš Vokietijos 20 vnt. smūginių galvučių rinkinys tik 39,99€. Būtinas kiekvieno garaže. Ribotas kiekis
4825

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos, labai retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Išsamiau

Kartu su sviediniais iš ES, taip pat atskira Čekijos iniciatyva, skubus JAV amunicijos tiekimas galėtų suteikti Ukrainai ilgalaikį artilerijos pranašumą pirmą kartą per plataus masto karą, teigia „The Telegraph“.

Kai bus pristatyta amunicija, JAV galės patenkinti antrąjį didžiausią Ukrainos poreikį – priešlėktuvinės gynybos sistemas „Patriot“ ir raketas joms, pažymėjo „The Telegraph“ žurnalistai.

JAV gaminamos „Patriot“ sistemos gali patikimai numušti Rusijos raketas ir karinius orlaivius. Pranešama, kad šias priešlėktuvinės gynybos sistemas kariškiai veikiausiai naudojo būtent per vasario mėnesį per 13 dienų numuštus 13 Rusijos lėktuvų.

 

Tačiau Ukraina turi tik tris „Patriot“ baterijas, kurios yra išsklaidytos (žiniasklaida teigia, kad viena saugo Kyjivą, kita – Odesą ir jos uostą, o trečia juda fronto linijoje).

Idealiu atveju Ukraina turėtų dislokuoti 1 mlrd. dolerių vertės „Patriot“ baterijas kiekviename iš pusės tuzino didžiųjų miestų, taip pat po vieną bateriją rytiniame ir pietiniame frontuose, pabrėžė „The Telegraph“.

Padvigubinus ar patrigubinus „Patriot“ skaičių būtų galima padėti Ukrainai susigrąžinti oro erdvės virš fronto linijos kontrolę ir apsaugoti savo miestus nuo plataus masto Rusijos raketų smūgių, teigė žiniasklaidos priemonė.

 

Viena geriausių brigadų Ukrainoje pavojuje. Po to, aprūpinusios Ukrainą artilerijos amunicija ir „Patriot“, JAV galėtų „išgelbėti vieną geriausių Ukrainos brigadų“ – 47-ąją atskirąją mechanizuotąją brigadą, suteikdamos jai šarvuočių. Kaip nurodė „The Telegraph“, šis dalinys yra pagrindinis JAV pagamintų šarvuočių, ypač tankų „Abrams“ ir kovos mašinų „Bradley“, kurie yra vieni geriausių pasaulyje, operatorius.

Su jų pagalba pavyko pristabdyti Rusijos žiemos puolimą Avdijivkos rajone, kai buvo sumažėjęs artilerijos sviedinių tiekimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: