Prioritetai keičiasi. 95 000 000 000$ Ukrainai. Kas vyksta  ()

Kategoriškas ir nepalenkiamas Johnsonas pradėjo keisti savo prioritetus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Washington Post“ korespondentas Kijeve rašo, kad ukrainiečiai turi žinutę JAV Atstovų rūmų pirmininkui Mike'ui Johnsonui. Tai vienintelis amerikietis, su kuriuo jie nori pasikalbėti. Politikos konsultantės Miroslavos Lužinos teigimu, jis yra „didžiausia kliūtis“ JAV atnaujinti karinę pagalbą Ukrainai. „Jis yra pagrindinė priežastis, kodėl vis daugiau žmonių miršta mūsų fronto linijose ir šalies viduje“, – sako Miroslava.

Tačiau atrodo, kad Johnsono ankstesnė nepalanki pozicija pradėjo keistis. Jis sako, kad po to, kai Atstovų Rūmai kovo 22 d. patvirtino vyriausybės išlaidų įstatymo projektą, kuris neleido uždaryti federalinių departamentų ir agentūrų, kongresmenai galės rimtai svarstyti pagalbos Ukrainai paketą.

Pasak jo, šis darbas prasidės iškart po to, kai namo nariai grįš iš Velykų atostogų. Tai yra balandžio 9 d.

Prieš tai Johnsonas nepritarė šiam planui ir teigė, kad Senato patvirtintas įstatymo projektas, numatantis Ukrainai skirti 60 mlrd. dolerių, „mirs prie įėjimo į rūmus“. Tačiau dabar jis kalba visai ką kita. Ir šiam pokyčiui įtakos turėjo ne tiek skausmas dėl ukrainiečių kančių (nors gal ir tai, nežinia), kiek pasigirdę grasinimai jį nušalinti nuo pareigų.

Situacija paradoksali. Tik demokratai gali padėti pirmininkui Johnsonui išsigelbėti. Ir yra tik vienas būdas tai padaryti – patvirtinti pagalbos Ukrainai paketą, kurio jie reikalauja su kolegų iš Senato ir prezidento Joe Bideno parama. „Manau, kad rūmų narių yra pakankamai, kad pirmininkas, jei elgsis teisingai, liktų savo pareigose“, – sako Hakeemas Jeffriesas.

 

 

95 000 000 000 Ukrainai ir nė cento Izraeliui. Ir prieš tai kategoriškas ir nepalenkiamas Johnsonas pradėjo keisti savo prioritetus. Prieš tai buvo manoma, kad Kongreso nariai turėtų apsvarstyti Senato patvirtintą 95 milijardų dolerių pagalbos paketą Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui. O dabar Johnsonas „Politico“ sako, kad pagalbos paketą pirmiausia nori perduoti Ukrainai, neatsižvelgdamas į kitas šalis, ir tai padaryti taikydamas pagreitintą procedūrą. Nuskambėjo nepaprastai netikėtai ir labai intriguojančiai.

 

 

Žinoma, nesitikėkite, kad M. Johnsonas, iki šiol ištikimas D. Trumpo karys, bus ryžtingas ir nuoseklus, žadėdamas greitai per Atstovų Rūmus perduoti karinės pagalbos paketą Ukrainai. Tačiau tai, kad jis dabar deklaruoja nepritarimą ultradešiniesiems ir tai, kad jis jų nebijo, daug ką reiškia.

Kad ir kokios būtų šio virsmo priežastys, manykime, kad ukrainiečių žinia pasiekė JAV Atstovų rūmų pirmininką.

Apie tai rašė haqqin.az žurnalistas Evgenij Baj.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(184)
(4)
(180)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: