„Tai įvyko iš karto, kai Syrskis buvo paskirtas vyriausiuoju vadu.“ Kardinalūs pasikeitimai  ()

Kol Vakarai nepadeda, Ukraina rado vienintelį būdą sustabdyti priešo veržimąsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai šiuo metu karą išgyvena pagal principą: jei nori gyventi, kask giliau.

Pritrūkus amunicijos ir nuolat vykstant masiniam artilerijos ir kitokiam V. Putino kariuomenės apšaudymui, Ukrainos gynėjams tenka kasti gilius griovius ir tranšėjas.

Kuo gilesnis griovys, tuo geriau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys apsaugotas nuo šrapnelių, rašo „Financial Times“.

Rytų fronte tarnaujantis kariškis Jevgenijus sakė, kad tik gilūs grioviai padės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms neleisti priešui užimti naujų teritorijų.

[Super-pasiūlymas!] Iš Vokietijos 20 vnt. smūginių galvučių rinkinys tik 39,99€. Būtinas kiekvieno garaže. Ribotas kiekis
4825

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos, labai retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Išsamiau

Gynybos strategijų centro darbuotojai teigia, kad per ateinančius 34 mėnesius Putinas bandys užgrobti ne tik visą Donbasą, bet ir Charkivo, Dniepropetrovsko ir Zaporižios sritis.

V. Putinas nori pasinaudoti momentu, kol Vakarai sustabdė ginklų tiekimą Ukrainai, tačiau patikimos, daugiasluoksnės gynybos trūkumas Ukrainoje padeda rusams judėti vis giliau į šalies vidų.

Ekspertai kaip pavyzdį pateikė Avdijivką, kuri nuo 2014 m. yra fronto linijoje, tačiau šiame mieste ir aplink jį nebuvo jokių rimtų gynybinių įtvirtinimų.

 

Kariuomenės studijų centro direktorius Valentinas Badrakas mano, kad Kyjivas paprasčiausiai buvo įsitikinęs, jog Vakarų pagalba nesibaigs, todėl rimtai apie gynybinę liniją negalvojo. Pirmą kartą įsakymas statyti patikimus įtvirtinimus atėjo 2022 m. pabaigoje, kai rusai šturmavo Bachmutą.

Jau 2023 m. rudenį Kyjivas rimtai ėmėsi statyti patikimą gynybinę liniją, tačiau iš tikrųjų tokie statiniai pradėti statyti iš karto po to, kai Syrskis buvo paskirtas vyriausiuoju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu, teigia „Financial Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: