Ypač galingas ginklas. Rusai keičia karo eigą  ()

Okupantai šias bombas gali paleisti daugiau nei už 60 kilometrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai kare prieš Ukrainą naudoja modifikuotas bombas. Tai galingi sovietmečio ginklai ir be Vakarų naikintuvų Ukrainos pajėgos greičiausiai negalės jų atremti.

Tai teigiama „The Times“ medžiagoje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, nepaisant daugybės nesėkmių Ukrainos mūšio lauke, laikėsi brangių raketų ir pigių bepiločių orlaivių derinio strategijos, kad atakuotų Ukrainą iš saugaus atstumo.

Tačiau modifikavusi sovietmečio bombas, kad jos galėtų sklęsti savo tikslo link, ir pridėjusi pagrindines palydovinės navigacijos sistemas, Rusija įgyja oro kontrolę Donbaso miestuose ir kaimuose.

Rusai gali paleisti šias bombas daugiau nei už 60 kilometrų išilgai Rusijos fronto linijos ir pataikyti į taikinį per kelias minutes, todėl Ukrainos oro gynybai sunku jas įveikti.

 

Sklandančios bombos išlieka netikslios, todėl Rusijos generolai ieško būdų, kaip pagerinti taiklumą. 

„Tačiau siekdami didesnio sklandančių bombų tikslumo, Rusijos pilotai privalo pavojingai arti skristi prie fronto linijos ir  atsiduria Ukrainos oro gynybos veikimo zonoje“, – sakoma pranešime.

Be to, Rusijai sklandančios bombos nėra ribojantis veiksnys, klausimas tik ar ji nori rizikuoti lėktuvais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(28)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()