Padės draugai. Rusija rado būdą, kaip galima nuteisti mirties bausme  ()

Rusai neprieštarauja įtariamųjų „Crocus City Hall“ teroro akto byloje kankinimui. Jiems nerūpi ne tik žmogaus teisės, bet ir tai, kad kankinimais išgauti prisipažinimai niekaip nepriartina prie tiesos. Tiesą sakant, rusai norėtų, kad įtariamieji kuo greičiau būtų nužudyti, nors mirties bausmės Rusijoje nėra.


Gaisro nusiaubta „Crocus City Hall“ koncertų salė
Gaisro nusiaubta „Crocus City Hall“ koncertų salė
© Mchs.gov.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Elimination_of_the_consequences_of_a_fire_in_Crocus_City_Hall_(March_25,_2024;_rotated_and_cropped).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kad Rusija yra sustabdžiusi mirties bausmes, skamba kaip įžeidimas logikai, turint omenyje, kad beveik visi populiaresni Putino priešininkai yra nužudyti. Navalnas, Prigožinas, Nemcovas, Litvinenko – tas sąrašas yra ilgas ir platus. Bet kaip formaliai nuteisti įtariamus ir per kankinimus prisipažinusius teroristus? Išeitis yra.

Mirties bausmės Rusijoje faktiškai nėra, o Baltarusijoje jos neatsisakyta. Rusijos Valstybės Dūmos deputatė Marija Butina ragina „Crocus City Hall“ teroristus teisti Baltarusijoje, nes per išpuolį žuvo Baltarusijos pilietis. Tai, kad vienintelė teismo Baltarusijoje priežastis būtų mirties bausmė, Butina net neslepia.

[Vokietija] Daiktas, kokio dar tikrai nesate matę! Programuojami išmanūs vištidės vartai su saulės elementais. Ribotas kiekis
5389 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Stulbinamų galimybių daiktas

Išsamiau

Pasak Butinos, kuris anksčiau buvo išsiųstas iš JAV dėl įtarimų, kad ji bendradarbiauja su Rusijos žvalgyba, Rusijos ir Baltarusijos institucijos jau derasi dėl galimybės surengti teismą Baltarusijoje. Baltarusijos ambasada Maskvoje pranešė, kad šios šalies pilietis yra žuvusiųjų sąraše ir tai gali tapti formaliu pagrindu rengti teroristų teismą Baltarusijoje.

Rusai labai labai nori mirties bausmės. Jei tik pavyktų atverti tuos vartus, mirties bausme būtų galima nubausti daugiau žmonių. Norint, ir dalyvavimo protestuose riziką būtų galima pakelti į kitą lygį, o tie, kurie Rusijoje vadinami „užsienio agentais“ vien dėl prieštaravimo Putino valdžiai, apskritai nutiltų.

 

„Vieningoji Rusija“ frakcijos seniūnas Vladimiras Vasiljevas pažadėjo „giliai išnagrinėti“ mirties bausmės Rusijoje temą, o „Teisingosios Rusijos“ lyderis Sergejus Mironovas pasiūlė surengti referendumą šiuo klausimu.

Rusijoje nėra mirties bausmės? Techniškai, ji yra legali. Tačiau dešimtajame dešimtmetyje buvo įvestas moratoriumas. Mirties bausmės Rusijoje nevykdomos nuo 1996 metų. Tuo tarpu Baltarusija yra vienintelė šalis Europoje, kur mirties bausmės yra vykdomos. Pavyzdžiui, už terorizmą.

 

Baltarusija, beje, yra susijusi ir labiau nei per vieną pilietį. Baltarusija pranešė, kad teroristai norėjo vykti būtent į jos teritoriją, bet buvo atstumtu ir tuomet pasuko link Ukrainos. Įtariamieji buvo sulaikyti vos per 16 km nuo Baltarusijos sienos. Putinas ir visa Rusijos propagandos mašina atmetė Baltarusijos ir net paties diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos pasakojimą ir tvirtina, kad teroristai vyko į Ukrainą, kur jiems buvo sudarytas stebuklingas langas pabėgimui. Kaip Ukraina galėjo sudaryti kažkokį langą Rusijoje, pasienio zonoje, kur pilna karių ir FSB patikros punktų, nepranešama. Bet dabar įtariamieji kankinami, kad prisipažintų viską, įskaitant ir Ukrainos dalyvavimą, kurio Putinas reikalauja.

(6)
(9)
(-3)

Komentarai ()