„Ruošiama geriausia artilerija.“ Netikėti įvykiai. Kas vyksta  ()

Ukraina ruošiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina jau ilgą laiką kovoja amunicijos stygiaus sąlygomis, kurias, be kita ko, sukėlė pagalbos blokada, kurią vykdo daugiausia Rusijai draugiškas JAV Respublikonų partijos sparnas. Tačiau padėtis pradeda keistis – Ukraina laukia didelio kiekio amunicijos pristatymo ir tam ruošiasi, rašo „Forbes“.

„Forbes“ praneša, kad todėl ruošiama geriausia artilerija. Visų pirma Ukraina remontuoja M777 haubicas, kurias daugiausia tiekė Jungtinės Valstijos. Leidinys cituoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Oleksandrą Syrskį, kuris sakė, kad kai kurių atsarginių dalių, naudojamų šiame procese, gamyba buvo įsteigta Ukrainoje.

„Remontuodami savo šimtus M777 vietoje ir pridėdami vietoje pagamintas dalis, užuot siuntę ginklus į užsienį ar laukę užsienyje pagamintų dalių tiekimo – arba, dar blogiau, išardę kelias apgadintas haubicas, kad suremontuotų kitą apgadintą haubicą – ukrainiečiai išlaiko daugiau ginklų kovinės būklės“, – rašo straipsnio autorius.

 

Pažymima, kad Ukraina iš sąjungininkų gavo mažiausiai 190 vienetų M777. Iki 2023 m. penkias tonas sveriančios haubicos, kurios 155 milimetrų sviedinius sviedžia 28 mylių (apie 45 kilometrų – UNIAN) atstumu, buvo vienos geriausių Ukrainos kariuomenės ginklų. Pasak vieno karininko, to priežastis buvo šūvių tikslumas.

„Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas pažadėjo balsavimą dėl naujos pagalbos Ukrainai suplanuoti balandžio mėnesį“, – rašoma straipsnyje.

Jei tai įvyks, JAV vyriausybė potencialiai galėtų skubiai nusiųsti Ukrainai šimtus tūkstančių sviedinių. Jie galėtų būti pradėti gabenti tuo pačiu metu, kai pagal Čekijos iniciatyvą Ukrainai bus nupirkta mažiausiai milijonas sviedinių. Taip pat atvyks ir Europos Sąjungos pažadėta amunicija.

 

„Kitaip tariant, Ukrainą netrukus gali užplūsti artilerijos amunicija. Jei taip, Ukrainos artilerija norės, kad kiekvienas ginklas, kuris gali saugiai šaudyti, būtų grąžintas į tarnybą. Štai kodėl taip svarbu, kad ukrainiečiai pradėtų remontuoti M777 savo šalyje, naudodami savo atsargines dalis“, – apibendrina leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(4)
(125)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: