[ŽT] Rusai galės užeiti į didžiuosius miestus. Zelenskio optimizmas dingsta  ()

Jei rusai prasiverš per fronto liniją, jie užims didžiuosius miestus, sako prezidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Kongreso delsimas patvirtinti 60 milijardų dolerių karinės pagalbos paketą Ukrainai brangiai kainavo, nes kariuomenė negalėjo planuoti būsimų operacijų.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis tai pareiškė interviu „The Washington Post“ metu.

„Stengiamės rasti būdą, kaip neatsitraukti, situaciją stabilizavome protingais mūsų kariuomenės žingsniais“, – sakė prezidentas.

Pasak jo, jei frontas išliks stabilus, Ukraina galės apginkluoti ir apmokyti naujas brigadas užnugaryje, kad vėliau 2024 m. galima būtų imtis kontrpuolimo.

„Jei jums reikia 8000 sviedinių per dieną, kad apsaugotumėte fronto liniją, o jūs turite tik, pavyzdžiui, 2000 šaumenų, turėsite iššauti mažiau. Kaip? Atsitraukdami, žinoma. Sutrumpinami fronto liniją. Jei frontas lūžtų, rusai galės patekti į didmiesčius“, – pridūrė jis.

 

Jis paaiškino Ukrainos strategiją ir taktiką: būtina užtikrinti jos fronto linijas ir tausoti amuniciją. Ir pabrėžė, ko Ukraina iš karo išmoko: „jei tu to nepadarysi, tai padarys Rusija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(2)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: