Kariuomenė atsitraukia. „Tankai ištrypė kūnus ir sudegino viską paskui save“  (6)

„Ligoninėje ir aplink ją buvo rasta dešimtys lavonų, kai kurie iš jų pradėję irti“, – teigiama pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hamas“ valdoma Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad Izraelio kariuomenė pasitraukė iš Al Šifos ligoninės.

Al Šifos ligoninė yra didžiausia ligoninė apgultoje Palestinos teritorijoje, kurioje prieš dvi savaites buvo pradėta IDF karinė operacija.

Ministerijos teigimu, AFP reporteris ir įvykio vietoje buvę liudininkai matė iš ligoninės komplekso išvažiuojančius tankus ir karines transporto priemones.

„Ligoninėje ir aplink ją buvo rasta dešimtys lavonų, kai kurie iš jų pradėję irti“, – teigiama „Hamas“ valdomos Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Izraelio kariuomenė „pasitraukė iš Al Šifos medicinos komplekso po to, kai padegė pastatus ir visiškai sustabdė ligoninės veiklą“, nurodė ministerija ir pridūrė, kad buvo apgadinti ir ją supantys pastatai.

Vienas Al Šifos gydytojų AFP reporteriui sakė, „kad buvo rasta daugiau nei 20 kūnų, o kai kuriuos traukimosi metu ištrypė tankai“.

Izraelio kariuomenė, kaltinanti „Hamas“ kovotojus slapstantis ligoninėse, kovo 18 d. pradėjo tai, ką apibūdino kaip „tikslią operaciją“ prieš Al Šifą, esančią šiaurinėje Palestinos teritorijoje Gazos mieste.

 

Izraelio kariuomenė teigė, kad nuo to laiko „pašalino apie 200 teroristų“. Operacija prasidėjo, kai šimtai perkeltųjų rado prieglobstį ligoninės teritorijoje.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) generalinis direktorius Tedros Adhanom Ghebreyesus vakar sakė, kad nuo Izraelio operacijos pradžios šioje ligoninėje mirė 21 pacientas.

Anot jo, ligoninėje liko 107 pacientas, tarp jų keturi vaikai, o 28 žmonės yra kritinės būklės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(40)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (6)