Keistas pareiškimas. Rusų žurnalistas ruošiasi kaltinti Kazachstaną  ()

Balandžio 2 diena rusams buvo nelinksma. Tatarstano respubliką sukrėtė sprogimai – dronais paversti lėktuvai atakavo pramoninius objektus. Viename iš jų, kaip įtariama, buvo surenkami „Shahed“ dronai. Rusus labiausiai pribloškė tai, kad šis objektas yra maždaug 1200 km atstumu nuo Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronu paverstas lėktuvas „Cessna“ balandžio 2 dieną rėžėsi į gamyklos stogą Jelabugoje ir ją stipriai suniokojo. Sunku pasakyti, kokius nuostolius patyrė Rusija, nes tai, kas vyksta tame pastate, buvo slepiama. Tačiau viena tikrai aišku – rusai yra sukrėsti.

Tatarstane nukentėjo ir didelė naftos perdirbimo gamykla. Ir viskas – labai toli nuo Ukrainos.

Rusai socialiniuose tinkluose buvo šokiruoti, kad toks lėktuvas 1200 km skrido nekliudomas. Jo nematė ir oro gynyba, ir civiliai oro kontrolieriai. Iš tikrųjų, nėra ko stebėtis, nes tokie maži lėktuvai yra gana dažni ir skraido gana laisvai. Bet ne iš Ukrainos, ne karo metu ir ne virš svarbių karinių objektų.

Tokios ukrainiečių galimybės rusams kelia šiurpą. Jie norit tik daužyti Ukrainą sparnuotosiomis ir balistinėmis raketomis ir negauti atgal. Rusijai sunku patikėti, kad Ukraina gali turėti tokių galimybių. Taigi, rusų žurnalistas Dmitrijus Smirnovas paskelbė kitą versiją.

 

Smirnovas teigia, kad sprogmenų prikrautas aukštasparnis „Cessna“ galėjo atskristi iš Kazachstano, kuris yra daug arčiau Jelabugos. Tokie pareiškimai yra susiję ne su noru apkaltinti Kazachstaną, o su noru pateisinti kreivą rusų oro gynybą ir nuraminti rusus.

Sakydamas, kad lėktuvas galėjo atskristi iš Kazachstano, Smirnovas tarsi neigia, kad ukrainiečiai turi tokio ilgo nuotolio dronų. Be to, kadangi Rusija nekariauja su Kazachstanu, taip jis pateisina, kodėl lėktuvas nebuvo numuštas – jis atskrido ne iš priešiškos valstybės pusės. Ir laiko reaguoti buvo mažiau. Dabar, matyt, Rusija žinos ir dirbantys svarbiuose objektuose gali nebijoti.

 

Rusijos propagandos mašina ilgai neigia ukrainiečių pajėgumus ir pasiekimus. Kreiserį „Moskva“ nuskandino ne ukrainiečių raketos, o kažkoks vidinis gaisras ir sprogusi amunicija. Ir apskritai, apie tą katastrofą ilgai nekalbėta, kad rusai pamirštų Juodosios jūros laivyno flagmano praradimą. Rusija mieliau sakys, kad savo orlaivius numuša pati, nei pripažins, kad ukrainiečių oro gynyba yra toli siekianti. Apie žolės gaisrus rusų aerodromuose juokiasi ir patys rusai, nes būtent taip dažniausiai aiškinami kylantys dūmų stulpai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: