Naikinti. „Kito pasirinkimo nėra. Tai tikrai tamsos orda.“ Kas vyksta fronte (Video)  ()

Galimybės trauktis nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos dainininkas karys JARMAK, kurio tikrasis vardas yra Aleksandras Jarmakas, pirmą kartą prabilo apie užpuolikų likvidavimą fronte. 32 metų vyras pažymėjo, kad prieš karą negalėjo pakenkti net vabzdžiui ir neįsivaizdavo, kad teks griebtis ginklo ir žudyti. Tačiau po 2022 metų vasario 24 dienos viskas pasikeitė.

„Tiesą sakant, skruzdėles iš savo namų išnešdavau ant popieriaus lapo... Bet dabar mes tiesiog neturime kito pasirinkimo, tai tikrai tamsos orda. Mes juos naikiname dronais, nuplėšiame galvas, rankas, kojas, bet jie vis tiek čia varo ir tu galvoji: „Ką jie čia pamiršo?“ – interviu sakė dainininkas.

Kai pirmą kartą reikėjo nužudyti priešą, Aleksandras suprato, kad galimybės trauktis nėra. Jis vis dar prisimena tą akimirką:

„Buvau susirūpinęs. Bet jau tą akimirką buvau taip integruotas į karą, karas taip įsiliejo į mūsų visų gyvenimus, šie monstrai atnešė tiek sielvarto, kad aš iš tikrųjų... Kai nužudėme pirmuosius tipus, mes tiesiog grįžome namo, pavakarieniavome ir nuėjome miegoti. Jokių košmarų nesapnavome“.

Jis pridūrė, kad, tapęs svarbaus padalinio fronte vadu, jis dabar valdo bepiločius orlaivius ir įsibrovėlių likvidavimą stebi per monitorių.

 

„Mums emociniu lygmeniu tai atrodo kaip kompiuteriniame žaidime. Laksto ten kareiviai kažkokie ir mes juos naikiname. Neįsigilini, kad tai žmogus. Matai, kad jis raitosi, kad jam buvo nuplėšta ranka ar dar kažkas, jis jau miršta, bet man jų visiškai negaila! Ir toliau naikinsiu šitas šiukšles, nes jie nežmonės. Jie neša mirtį ir sunaikinimą šiai planetai, kažkas turi tai sustabdyti“, – pabrėžė vyras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(235)
(3)
(232)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: