„Smogė naujai gamyklai.“ Katastrofa Rusijoje. Kas nutiko (Foto)  ()

Buvęs Rusijos ministras pirmininkas Medvedevas dalyvavo atidarant vieną iš linijų 2014 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ryto šou. Antradienio rytą Ukrainos dronai pirmą kartą skrido į Tatarstaną ir smogė Nižnekamskui, kur yra didelė naftos perdirbimo gamykla.

Skrido ir smogė. Įmonėje TANECO, Nižnekamsko naftos perdirbimo gamyklos teritorijoje, remiantis daugeliu pranešimų, dronas pataikė į ELOU-AVT-7 įrenginį, tai yra, į pačią pirminę naftos perdirbimo liniją, atmosferinio-vakuuminio valymo įrenginį. Tikslas toks pat, kaip ir kitų bepiločių orlaivių užpuolančių naftos perdirbimo gamyklų – išjungus įrenginį visiškai sustabdyti naftos perdirbimo procesą.

„Gamykla nauja, tiesiogine prasme visiškai nauja“, – pažymėjo Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas.

TANECO (buvusi Nižnekamsko naftos perdirbimo gamykla) pajėgumai leidžia perdirbti iki 16 mln. tonų naftos per metus (2022 m. duomenys). Gaminamos produkcijos asortimentas platus – tepalinės ir pramoninės alyvos, kuras, mazutas.

„Bazos“ teigimu, šiuo metu yra žinoma, kad nukentėjo mažiausiai trys naftos perdirbimo įrenginiai.

TANECO gamykla yra penkta Rusijos naftos perdirbimo gamyklų reitinge, gamykla yra nauja, neseniai pradėta eksploatuoti. Buvęs Rusijos ministras pirmininkas Medvedevas dalyvavo atidarant vieną iš linijų 2014 m. Nuo 2018 metų metinė naftos produktų gamyba siekia daugiau nei 10 mln. tonų.

 

Tai tolimiausias Ukrainos dronų smūgis nuo karo pradžios – daugiau nei 1200 km nuo Ukrainos sienos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(403)
(7)
(396)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()