Putinui gresia sukilimas. Rusijos kariai įsiutę. Kas vyksta  ()

Rusijos armijoje kyla įtampa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai, kovojantys fronto linijose Ukrainoje, kelia nerimą keliančius kaltinimus dėl jų šalies medicinos įstaigų nepriežiūros ir netinkamo elgesio.

Sužeisti kariai iš Volgogrado pranešė apie teisių pažeidimus, teigdami, kad jiems buvo atsisakyta atlikti būtinas operacijas ir jie skubiai grąžinti į Šiaurės karinės apygardos zoną. Kaip praneša serbų portalas „Blic“, rusų kariai įsiutę – iš fronto grįžę gydytis jie priversti grįžti į mūšius negavus reikiamos medicininės pagalbos. Putinui gresia sukilimas.

Kaltinimai rodo didelį skirtumą tarp Vladimiro Putino vyriausybės pažadėtos priežiūros kariams ir tikrovės, su kuria jie susiduria kariaujant Ukrainoje.

Daugybė nerimą keliančių pranešimų apie atsisakymą gydyti sužeistus karius paskatino žmogaus teisių aktyvistą Proniną ir nukentėjusius karius vaizdo žinute tiesiogiai kreiptis į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, taip pat į aukščiausius Rusijos tyrimų komiteto ir Generalinės prokuratūros pareigūnus.

Jų prašyme pabrėžiamas skubus įsikišimo poreikis, kad būtų išspręsti sisteminės karinio personalo medicininės priežiūros trūkumai.

Atsakydamas į paklausimus, Volgogrado karo ligoninės vadovas Rasulis Musajevas neigė bet kokius medicininės priežiūros apribojimus ir teigė, kad operacijos ir hospitalizavimas vyksta kaip įprasta.

 

Tačiau ryškus kontrastas tarp oficialių pareiškimų ir karių išgyventos patirties kelia rimtų klausimų apie atskaitomybę ir skaidrumą Rusijos karinės sveikatos sistemoje.

Be pačių karių, dažnai jų šeimos ir draugai skundžiasi Rusijos valdžiai, prašydami išsiųsti juos namo. Šiuose skambučiuose garsiausiai skamba karių žmonos.

Nepaisant Rusijos griežtai taikomų protestų apribojimų, tūkstančiai karių žmonų ir giminaičių pasirašė peticijas ir išėjo į gatves ragindami šauktinius grįžti namo iš karo Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(1)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: