„Šimtai šarvuočių Ukrainai.“ Rusai įsigijo galingą priešą. Europos „supergalia neplanuoja sustoti“ (Foto, Video)  ()

Nepaisant savo amžiaus, jie vis dar suteikia puikių galimybių, ką jau patvirtino ukrainiečiai.



© Richard W. Jones Jr., U.S. Army (Public Domain) | https://en.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9hicule_de_l%27Avant_Blind%C3%A9#/media/File:French_VAB_in_Afghanistan.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai įsigijo galingą priešą. Europos supergalia neplanuoja sustoti.

Prancūzijos valdžia paskelbė dar vieną pagalbos Ukrainai paketą, į kurį bus įtraukta amunicija ir sunkioji karinė technika. Šį kartą perkėlimui į frontą ruošiami VAB šarvuočiai.

Informaciją apie šimtus šarvuočių Ukrainai patvirtino Prancūzijos gynybos ministras Sebastienas Lecornu interviu „Le Monde“.

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11146 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis tai padarė praėjus kelioms dienoms po to, kai paskelbė perduosiantis 78 haubicas „Caesar“ ir 80 tūkst. 155 mm sviedinių.

Prancūzijos žiniasklaida praneša, kad šį kartą tai pagalbos paketas, apimantis raketas „Aster 30“ ir kelis šimtus VAB šarvuočių (pranc. Véhicule de l'Avant Blindé). Pristatymas turi būti atliktas 2024 m. ir 2025 m. pradžioje. Kai kurie šaltiniai priduria, kad galbūt pagal paskelbtą pagalbos paketą Prancūzija taip pat atsiųs ratines šarvuotas žvalgybos mašinas „AMX-10 RC“.

VAB šarvuočius pradėjo gaminti Prancūzijos koncernas „GIAT Industriers“ Sen Šamone 1974 metais. Nepaisant savo amžiaus, jie vis dar suteikia puikių galimybių, ką jau patvirtino ukrainiečiai. Jie gavo partiją tokio tipo transporto priemonių kaip vieną iš ankstesnių pagalbos paketų iš Prancūzijos. Socialiniuose tinkluose buvo paskelbti įrašai, patvirtinantys, kad VAB šarvuočiai gelbsti Ukrainos karių gyvybes nuo šaulių ginklų ugnies ir minų.

 

 

VAB važiuoklė turi du variantus – 4x4 ir 6x6. Abiem atvejais maksimalus greitis yra maždaug 90 km/val. Viduje, be dviejų žmonių įgulos, taip pat tilps 8-10 karių. Svarbi VAB savybė yra amfibijos galimybės (galimybė kirsti vandens zonas). Ginkluotė čia – 7,62 mm arba 12,7 mm kulkosvaidis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(1)
(84)

Komentarai ()