Bus skandalas? Pietų Korėja sulaikė į Rusiją plaukusį laivą  ()

Balandžio 3 dieną Pietų Korėja pranešė, kad sulaikė be jokios valstybės vėliavos plaukusį krovininį laivą DEYI.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad DEYI laivas sulaikytas dėl įtarimų, kad jis pažeidžia Jungtinių Tautų Šiaurės Korėjai taikomas sankcijas. 3000 tonų galintis gabenti laivas iš Šiaurės Korėjos per Kiniją ketino plaukti į Rusiją. Laive buvo trylika žmonių, įskaitant kinų kapitoną ir įgulos narius iš Kinijos ir Indonezijos.

„Mūsų vyriausybė, glaudžiai bendradarbiaudama su Jungtinėmis Valstijomis, atlieka tyrimą dėl galimo to laivo įvykdyto JT Saugumo Tarybos rezoliucijų dėl Šiaurės Korėjos pažeidimo“, – sakė Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas.

Pranešama, kad DEYI įgula atsisako leisti patikrinti laivo krovinį, todėl kol kas neaišku, ar sankcijos apskritai pažeidžiamos. Bet pats atsisakymas yra gana aiški informacija. Šiuo metu laivas prišvartuotas Busano uoste.

 

Šiaurės Korėja gausiai remia Rusiją amunicija ir ginklais, o mainais, kaip manoma, gauna gamtinių išteklių ir karinių technologijų. Neaišku, ar tas laivas dalyvavo ginklų tiekime. Bet turint omenyje, kad šiame reikale dalyvauja Šiaurės Korėja, Rusija ir Kinija, galima laukti skandalo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(100)
(1)
(99)

Komentarai ()