„Jie turi daugiau nei 100 „Patriot“. Visi apstulbę. Ką skelbia Kuleba  ()

Tai priklauso nuo partnerių politinės valios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministras D. Kuleba sako, jog Ukrainos tarptautiniai partneriai nepateikia pakankamai oro gynybos sistemų, kad šalis galėtų apsiginti nuo Rusijos raketų atakų, nors jų arsenaluose yra daugiau nei 100 „Patriot“ sistemų. Tai ministras sakė interviu „Reuters“ metu.

D. Kuleba teigė, kad „Patriot“ temą kels kiekviename dviejų dienų NATO užsienio reikalų ministrų susitikime, kuris vyksta balandžio 3-4 dienomis Briuselyje.

„Partneriai mums suteikė įvairias savo (oro gynybos) sistemas. Mes tai vertiname, bet, atsižvelgiant į karo mastą, to tiesiog nepakanka“, – pabrėžė D. Kuleba.

Anot jo, Ukrainos partneriai turi daugiau nei 100 „Patriot“ sistemų, tačiau šiuo metu dar neparodė noro dalytis net penkiomis ar septyniomis tokiomis sistemomis, o tai yra minimalus skaičius, kurio Ukrainai reikia norint turėti reikšmingą papildomą apsaugą.

„Ar tai tokia didelė problema? Ar tikrai neįmanoma aprūpinti Ukrainos minimaliu kiekiu?“ – klausė D. Kuleba.

Užsienio reikalų ministras pridūrė, kad Rusija kovo mėnesį paleido 94 balistines raketas, kurios yra daug greitesnės už įprastesnes sparnuotąsias raketas ir sunkiau numušamos.

Jo nuomone, šis klausimas dėl Ukrainos aprūpinimo pakankamu oro gynybos sistemų skaičiumi priklauso nuo partnerių politinės valios.

 

D. Kuleba sakė nesuprantantis, kodėl sąjungininkai neteikia papildomų „Patriotų“, ypač kai jie nesusiduria su Ukrainai kasdien kylančia raketų grėsme.

Užsienio reikalų ministras mano, kad tokia parama gali padėti nugalėti Rusiją ir padaryti neįmanomu didelį karą Europoje.

„Kai sakau, kad Europoje kils karas ir raketos kris ant Briuselio ir kitų Europos miestų, aš neperdedu. Visa tai įvyks, jei Ukraina nelaimės karo su Rusija. Todėl geriausias būdas išvengti raketų perėmimo „Patriot“ dėka (virš jūsų šalių) ir apsaugoti jūsų karius nuo mirties – tai siųsti sistemas į Ukrainą ir suteikti Ukrainos kariams viską, ko jiems reikia“, – pabrėžė D. Kuleba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(4)
(72)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()