„Sankt Peterburgas neria į tamsą“. Kas nutiko (Foto)  ()

Diversantai pasiekė ir Rusijos Sankt Peterburgą.



© @Ekrano kopija

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Diversantai pasiekė ir Rusijos Sankt Peterburgą, ten jie sukėlė sprogimą pastotėje viename iš miesto rajonų. Dėl to du miesto rajonai ir dalis Leningrado srities liko be elektros energijos tiekimo. Rusijos specialiosios tarnybos diversanto jau ieško, iškelta baudžiamoji byla dėl sabotažo. Rusijos „Telegram“ kanalas „Fontanka“ praneša, kad išorinės vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo antradienio vakarą į pastotę įžengusį įsibrovėlį. Jis paliko apgadintą įrangą.

Sankt Peterburgas neria į tamsą. Vietos gyventojai pranešė, kad apie 3 valandą nakties girdėjo sprogimą. Po to dingo elektra.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5483 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Ekspertai pažymi, kad energetikos objektai yra itin patrauklūs sabotažui, nes išmintingas sabotažo taikinio pasirinkimas ir esminė jų apsaugos galimybė sukuria sąlygas, kurioms esant toks sabotažas vyksta dažnai ir daugelyje vietų.

Tokių veiksmų tikslas – sukurti nerimo, netikrumo atmosferą ir nukreipti gana didelius resursus: administracinius, teisėsaugos ir profesinius. „Lėšų investicijos“ į tokio pobūdžio sabotažą yra nedidelės.

 

„Tam tikra prasme tai panašu į dronų atakas: nebrangu, lyginant su padaroma žala, ir net jei iš dešimties dronų tik vienas pataiko į pasirinktą taikinį, tokio karo ekonomika puolančiajai pusei yra nepaprastai palanki“, – incidentą komentavo Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(2)
(161)

Komentarai ()