„Žinutės dviem meilužėms ir sviedinių smūgių koordinatės.“ Ukrainos žvalgyba skelbia sensaciją (Video)  ()

Dalį informacijos apie karo nusikaltimus žurnalistai nusprendė paviešinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgyba skelbia sensaciją. Kaip rašo leidinys „Nastojaščeje vremia“, viena iš Ukrainos specialiųjų tarnybų per „Telegram“ gavo prieigą prie asmeninio Rusijos generolo majoro, Rusijos ginkluotųjų pajėgų 58-osios jungtinių ginklų armijos štabo viršininko Sergejaus Medvedevo korespondencijos.

Teigiama, kad jame daug asmeninio turinio. Pavyzdžiui, žinutės ne tik žmonai, bet ir dviem meilužėms. Kartu yra daug informacijos darbo klausimais. Atvirai mesendžeryje generolas siuntė sviedinių smūgių koordinates.

Dalį informacijos apie karo nusikaltimus žurnalistai nusprendė paviešinti. Tarp tokios yra „pažyma-pranešimas apie dviejų civilių nužudymą, įvykdytą rusų kariškių“.

Jame aprašomi įvykiai, nutikę 2022 m. lapkritį mažame Novomychailivkos kaime, Berdiansko rajone, Zaporižios srityje. Jis buvo užimtas ankstyvomis Rusijos invazijos į Ukrainą dienomis.

Kaip matyti iš dokumento turinio, Rusijos kariškis Batrazas Slanovas kartu su keliais savo kolegomis nuvyko į namus pas vietos gyventojus, kurie buvo laikomi Ukrainos kariuomenės atakų prieš Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinius pranešėjais. Po apklausos, kuri nedavė jokių rezultatų, jie išvyko.

 

Po keturių dienų buvo išgertuvės. Pranešime sakoma, kad buvo „penki litrai naminio vyno“. Girtas Slanovas prisiminė tardymą ir nusprendė jį pakartoti „kankinant“.

Abu vyrus Slanovas nuvežė į parką netoli Novomychailivkos, kur jiems šovė į galvą, nes jie atsisakė prisipažinti. Rusijos karys tuo nesustojo. Grįžęs į kaimą išsivežė moterį, kuri buvo vieno nužudytojo žmona, o kito sesuo. Pakeliui automobilyje jis bandė ją išprievartauti, tačiau užmigo. Moteris pabėgo.

 

Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad Batrazas Slanovas turi keletą teistumų: dvi vagystės ir kelios avarijos. Paskutinę bausmę – metus griežto režimo kolonijoje su teisės vairuoti atėmimu ketveriems metams – gavo likus dviem dienoms iki karo pradžios.

Tačiau po kelių mėnesių vyras atsidūrė Rusijos armijos gretose, kur, nepaisant kelių nuosprendžių už vairavimą išgėrus, buvo pasamdytas vairuotoju. Batrazas Slanovas tarnavo „Štorm“ padalinyje.  Dėl žmogžudystės iškelta baudžiamoji byla. Nustatyta, kad aukos niekaip nesusijusios su Ukrainos saugumo pajėgomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(6)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: