Padėjo numušti rusų Su-34. Palieka Europą. Kas nutiko  ()

Nors Australijos pareigūnai nepatvirtino E-7A dalyvavimo misijose Ukrainoje, sklando gandai, kad orlaivis dalyvavo naikinant ne tik Rusijos oro pajėgų lėktuvus, bet ir Juodosios jūros laivyno laivus.


Australijos E-7A „Wedgetail“
Australijos E-7A „Wedgetail“
© William R. Lewis, public domain | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:E-7A_Wedgetail_assigned_to_RAAF_Base,_lands_at_Nellis_Air_Force_Base.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-06 Padėjo numušti rusų Su-34. Palieka Europą. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po šešių mėnesių buvimo Europoje Australijos karališkųjų oro pajėgų ilgojo nuotolio taikinių aptikimo lėktuvas E-7A „Wedgetail“ baigė misiją ir grįžta į savo tėvynę. Per šį laiką australų E-7A, pasak ekspertų, atliko pagrindinį vaidmenį padedant Ukrainai sunaikinti kelis Rusijos karo lėktuvus. Apie tai rašo „The EurAsian Times“.

Australų lėktuvas į Ramstein oro bazę Vokietijoje atvyko 2023 metų spalį, lydimas apie 100 Australijos gynybos pajėgų narių. Dislokavimo tikslas buvo aiškus – užtikrinti gyvybiškai svarbų karinės ir humanitarinės pagalbos stebėjimą ir apsaugą Rytų Europoje. Per savo misiją E-7A „Wedgetail“ įgula skraidė daugiau nei 250 valandų, o misijų trukmė ore buvo vidutiniškai penkios valandos.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4342

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Po to, kai jis buvo dislokuotas Europoje 2023 m., pasklido gandai apie E-7A „Wedgetail“ orlaivio vaidmenį remiant Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Skelbiama, kad australų lėktuvas neva padėjo nugalėti tris Rusijos pajėgų naikintuvus-bombonešius Su-34.

Be to, Vakarų sąjungininkų žvalgybos ir sekimo parama prisidėjo prie to, kad Ukraina per pastaruosius dvejus metus sėkmingai nuskandino kelis Rusijos Juodosios jūros laivyno laivus. Tačiau Australija paaiškino, kad jos „Wedgetail“ nepateikė informacijos, kuri palengvintų tokias atakas.

 

Teigiama, kad lėktuvas skrido už Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos oro erdvės ribų ir stebėjo kitus oro koridorius, įskaitant iš Lenkijos, kad iš anksto perspėtų apie oro antskrydžius ir suteiktų laiko reaguoti sausumos gynybai.

Tuo pat metu australų generolas leitenantas Gregas Biltonas pabrėžė, kad E-7A dislokavimas užpildė pajėgumų spragą, kurios NATO tuo metu negalėjo užpildyti. Jis atkreipė dėmesį į teigiamus atsiliepimus, gautus lankydamasis JK ir Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(234)
(7)
(227)

Komentarai ()