„Paskutinė Europos galimybė.“ Skelbiami 4 Prancūzijos karių dislokavimo Ukrainoje scenarijai (Žemėlapis)  ()

Šveicarijos leidinys NZZ sumodeliavo Prancūzijos karių buvimo Ukrainoje galimybes. Labiausiai tikėtinas variantas yra užsienio kariuomenės dislokavimas Odesoje.


Prancūzijos kariuomenė
Prancūzijos kariuomenė
© Marie-Lan Nguyen (CC BY 2.5) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jean-Gilles_Sintes_Bastille_Day_2008.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas savo pareiškimais apie galimą savo karių išsiuntimą į Ukrainą nori pasiųsti strateginio dviprasmiškumo signalą.

Esmė ta, kad Kremlius neturėtų būti per daug tikras dėl to, kiek iš tikrųjų Vakarai yra pavargę nuo karo. Net jei Paryžius vargu ar pats žengs tokį žingsnį, Macrono grasinimai turi būti paremti realiomis galimybėmis. Apie tai rašo Šveicarijos leidinys NZZ.

4 Prancūzijos kariuomenės dislokavimo scenarijai

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5038 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Straipsnyje aprašomi keturi labiausiai tikėtini Prancūzijos kariuomenės dislokavimo scenarijai:

  • Prancūzijos kariuomenės dislokavimas į šiaurę nuo Kyjivo, siekiant užkirsti kelią invazijai iš Baltarusijos. Pagal tokį scenarijų Ukrainos kariuomenės daliniai, saugantys sieną, galės būti perkelti į frontą.
  • Prancūzų kariai veiks kaip rezervinės pajėgos Zaporižios kryptimi. Dėl to Rusijos armija negalės kirsti Dniepro upės.
  • Prancūzijos pajėgų dislokavimas į šiaurę nuo Odesos, siekiant apsaugoti pagrindinį Čornomorsko jūrų uostą. Šis scenarijus taip pat numato galimybę prireikus perkelti karius į kaimyninę Moldovą.
  • Karių dislokavimas Moldovoje. Jų užduotis bus remti vietinę kariuomenę Rusijos provokacijų atveju.

 

Leidinys pažymi, kad Prancūzija šiuo metu neskelbia konkrečių ketinimų dėl savo karinio buvimo Ukrainoje. Tačiau labiausiai tikėtinas variantas yra užsienio kariuomenės dislokavimas Odesoje.

„Pirmasis ir trečiasis variantai visų pirma būtų strateginiai ir turėtų politinę simboliką: Rusijos proveržio atveju pirmiausia būtų nuversta Ukrainos vyriausybė Kyjive, o dislokavus prancūzų karius būtų galima išvengti greitos Kremliaus pergalės.“

 

Antrasis variantas su pajėgų dislokavimu Zaporižios kryptimi pirmiausia turi karinę reikšmę.

„Jei Rusijos armija bandys energingai veržtis į priekį pietryčiuose, teritorija į šiaurę nuo Zaporižios taps operatyviniu Ukrainos gynybos Achilo kulnu. Dnipro miestas yra tikras centras visomis šalies kryptimis“, – rašoma straipsnyje.

Kaip pažymi leidinys, anksčiau Kremlius stiprybės ženklus suprasdavo geriau nei kompromisą. Todėl prancūzų karinė intervencija tikriausiai būtų paskutinė Europos galimybė užkirsti kelią Ukrainos pralaimėjimui ir dideliam karui Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()