[ŽT] Smogė 7,4 balo žemės drebėjimas. Grėsmė prarasti F-15J. Unikali Japonijos gelbėjimo operacija (Foto)  ()

Japonijos oro savigynos pajėgos į gatves perkėlė keliolika lėktuvų, kad išgelbėtų juos iš galimos cunamio zonos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po žemės drebėjimo Taivane, Japonijos oro savigynos pajėgos perkėlė naikintuvus F-15J iš Nahos oro bazės į aukštesnę vietovę. Apie tai praneša „The War Zone“.

Svarbiausias karinių bazių visame pasaulyje prioritetas yra užtikrinti, kad svarbiausia įranga būtų apsaugota nuo išorės grėsmių.

Ryškus pavyzdys yra Japonija, kur savigynos pajėgos naikintuvus F-15J perkėlė iš oro bazės į aukštesnę vietovę tiesiai ant civilinio kelio. Naha oro bazė yra Rytų Kinijos jūros pakrantėje, Okinavos salos pietuose. Bazėje yra apie 40 vnt. F-15J.

 

„Po perspėjimo apie cunamį balandžio 3 d., Nahos oro pajėgų bazė bandė įvertinti pavojaus lygį Sakišimos rajone, tuo pat metu evakuodama naikintuvus F-15 ir transporto priemones į aukštesnes vietoves, kad apsaugotų įrangą“, – nurodė bazė.

Neseniai Taivanas patyrė stipriausią žemės drebėjimą per pastaruosius 25 metus, kurio stiprumas buvo 7,4 balo pagal Richterio skalę. Virpesiai buvo jaučiami Japonijoje ir Kinijoje.

F-15J atlieka svarbų vaidmenį ginantis nuo grėsmių tiesiogiai iš Kinijos. Kinai pretenduoja į Senkaku salas Rytų Kinijos jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()