Per 15 min. 3 priešo T-80. Nerealu! Ką išdarinėja ukrainiečių tankistai (Video)  ()

Įgulos vadas pažymėjo, kad rusiški T-80 buvo greitesni už jų tanką, tačiau tankistams priešą pavyko aptikti pirmiau. Tai suteikė pranašumą laiko atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos 53-iosios mechanizuotosios brigados tanko T-72 įgula papasakojo tankų mūšio, kurio metu per 15 minučių buvo sunaikinti trys Rusijos tankai T-80, detales. Tanko vadas šaukiniu „Čekas“ pabrėžė, kad be patyrusių ir profesionalių karių kovinę užduotį atlikti būtų daug sunkiau. Apie tai pasakoja „Armijos TV“.

Pradžioje vadas kalba apie įgulos mokymą T-72 treniruokliuose prieš dislokavimą į fronto liniją. Jis pažymėjo, kad mokymų metu kariai įgijo įvairių pareigybių, ypač vairuotojo-mechaniko ir šaulio, įgūdžių – tai leido suprasti įvairių įgulos narių darbo specifiką.

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8685 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

25 metų tanko vadas ekipažui vadovavo apie tris mėnesius, kol jam teko įsitraukti į vieną iš nedaugelio tanko susidūrimų su priešu. Prieš pat susidūrimą virš ukrainiečių tanko praskriejo priešo bepilotis orlaivis, tačiau suveikė transporto priemonės dinaminė apsauga, tad ekipažas tęsė kovinius darbus.

„Iš pradžių pamačiau du priešo tankus, o paskui pamačiau trečią, kuris judėjo link tų dviejų. Tai buvo T-80. Jie greitesni, nes turi turbininį variklį“, – sakė Čechas.

 

Tačiau apie tai, kad būtent T-80 atakavo Ukrainos karius, tapo žinoma tik po mūšio. Tuo tarpu tai neturėjo įtakos įgulos koviniam efektyvumui.

„Matau priešą – jį reikia sunaikinti“, – šypsodamasis kalbėjo vadas.

Jis taip pat pridūrė, kad įgulai pavyko pirmai aptikti priešo techniką – tai suteikė pranašumą mūšio lauke, kalbant apie sprendimų priėmimo laiką.

Jo pasakojimą pratęsė šaulys šaukiniu „Belja“, sakydamas, kad priešas buvo apšaudytas iš maždaug 400 metrų atstumo. Jis pažymėjo, kad kaip tankų mūšiui tai yra labai arti.

 

Tuo tarpu karys patikslino, kad į kiekvieną priešo tanką buvo iššauta po du sviedinius – skeveldrinius ir kumuliacinius.

„Du tankai stovėjo, o trečias riedėjo. Iš pradžių kiekvienam po vieną sviedinį. Stovėjusius pribaigėme, o prasisklaidžius dūmams viduryje lauko pamatėme trečią. Na, daviau jam dar vieną sviedinį“, – sakė šaulys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(2)
(84)

Komentarai ()