„Didžiulės problemos Rusijai.“ Raketos krenta jau net Saratove. Kas nutiko (Foto)  ()

Šios raketos yra dažniausiai naudojamos Rusijos atakose prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK žvalgybos duomenimis, kovo 31 d. Rusijos Saratovo srityje rastos raketos nuolaužos buvo identifikuotos kaip Rusijos sparnuotosios raketos Ch-101, o tai rodo raketų gamybos ir patikimumo problemas.

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5395 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

Ch-101 (NATO  pavadinimas: AS-23a KODIAK) yra Rusijoje pagaminta pažangi tolimojo nuotolio ikigarsinė sparnuotoji raketa, paleidžiama iš strateginio bombonešio. Šios raketos yra dažniausiai naudojamos Rusijos atakose prieš Ukrainą.

 

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija 2024 m. balandžio 9 d. paskelbtame žvalgybos pranešime apie Ukrainą rašė:

  • 2024 m. kovo 31 d. atvirojo kodo nuotraukose užfiksuotos raketos nuolaužos, nukritusios lauke Saratovo srityje, pietų Rusijoje. Iš pradžių manyta, kad tai galimos Ukrainos bepiločio orlaivio dalys, atidžiau apžiūrėjus paaiškėjo, jog nuolaužos greičiausiai yra rusiškos sparnuotosios raketos AS-23a KODIAK fragmentai.
  • Labai tikėtina, kad nuolaužos atsirado dėl anksčiau ryte į Ukrainą paleistos raketos KODIAK gedimo. Saratovo sritis yra žinoma Rusijos tolimojo nuotolio aviacijos bombonešių pakilimo vieta, nes Engelso aerodrome laikomi keli bombonešiai.
  • AS-23a KODIAK yra svarbiausia Rusijos tiksliai valdomoji amunicija, kurios skrydžio nuotolis yra apie 4000 km. Jos buvo plačiai naudojamos prieš Ukrainą, pastaruoju metu taikytasi į energetikos infrastruktūrą. Labai tikėtinas tokios prestižinės raketos gedimas rodo jos gamybos problemas, kurioms greičiausiai įtakos turėjo sankcijos ir skubėjimas patenkinti konflikto keliamus reikalavimus.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: