Yra 28 vienetai. Pavojingiausias Rusijos ginklas  ()

Ukrainos gynėjai teigia, kad Rusija jau kurį laiką naudoja draudžiamus ginklus. Pavyzdžiui, Ukraina ne kartą kaltino Rusiją naudojant cheminį ginklą. Tačiau vieno savo ginklo Rusija dar neišdrįso panaudoti.


UR-100N
UR-100N
© Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0) | https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%A0-100%D0%9D#/media/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:15A35_-_RS-18B_-_SS-19_mod.2_Stiletto_ICBM_in_15Ya54_transport_launching_containe

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Piotras Černikas teigia, kad Rusija ne šiaip sau grasina branduoliniais ginklais. Rusija tikrai turi didelį branduolinį arsenalą, kurį laiko kaip garantą, kad ji nepralaimės.

Rusija turi labai daug branduolinių ginklų. Ir ne tik tokių, kurie sunaikintų ištisus miestus, bet ir mažesnių, ne tokių galingų taktinių ginklų. „Jie turi iš šachtų paleidžiamas R-36M ir UR-100N. Jų yra 74 ir visos jos nukreiptos į JAV“, sakė Černikas, pripažindamas, kad nemano, kad šios tarpžemyninės raketos yra geros būklės. Bet tai net ne taip svarbu, nes Rusija turi ir kitų branduolinių ginklų.

Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje žaibiško įkrovimo universalūs belaidžiai „Xiaomi“ telefonų įkrovikliai. Ribotas kiekis
3002

Fantastiškai geros kainos

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Skirtingi modeliai: 50W arba 55W

Papildomai su 67W įkrovikliu 6A laidu

Išsamiau

Rusija taip pat turi mobilių sistemų RS-24 „Jars“ ir „Topol-M“ – Rusija giriasi, kad turi apie 500 jų. Branduolinę galvutę gali turėti ir „Iskander“, Ch-102, kai kurios kitos raketos. Ir tai – tik keli pavyzdžiai. Net ir savaeigis 240 mm minosvaidis „Tiulpan“ gali suduoti branduolinį smūgį.

„Visa tai gerai stebima, yra logika, galima suprasti, kaip juos įmanoma paleisti. Tačiau pavojingiausia išlieka branduoliniais ginklais ginkluota povandeninių laivų flotilė. Jie turi iki 28 įvairių tipų ir klasių raketų nešėjų. Didžiausią veikimo nuotolį turi ir pavojingiausia yra „Delfin“ klasė – jie turi iki 16 R-29 raketų“, pasakojo Černikas.

 

Jis mano, kad JAV gali numušti apie 98% visko, ką paleidžia rusai, bet net tie 2% sukeltų milžiniškų nuostolių.

„Yra didžiulė branduolinio precedento baimė. Jei, tarkime, Donecke sprogs branduolinis užtaisas, visi supras, kad jį panaudojo rusai. Tačiau kyla klausimas – ką tada daryti? Kokį atsakymą turėtų duoti amerikiečiai? Jei jie neatsakys, tada, pavyzdžiui, Iranas grasins sunaikinti Izraelį. Jei atsakymo nebus, jie taip ir padarys“, sakė Ukrainos atsargos pulkininkas Piotras Černikas.

(41)
(12)
(29)

Komentarai ()