Nesugeba apsiginti. Didžiulė panika Rusijoje. „Kiekvienas skubiai ieškosi apsaugos“  ()

Rusijos valdžia diskutavo apie karinių oro gynybos sistemų dislokavimą apsaugoti naftos perdirbimo gamykloms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos oro gynybos sistemų nesugebėjimas apsaugoti įmonių nuo Ukrainos dronų atakų verčia įmones ir organizacijas pačioms organizuoti savo gynybą.Bloomberg“ skaičiavimais, pagrįstais vyriausybinių pirkimų duomenimis, valstybės įmonės ir departamentai pernai elektroninei apsaugos įrangai išleido mažiausiai 1,7 mlrd. rublių (17 000 000 eurų). Daugiausia lėšų skirta komunalinės ir energetikos infrastruktūros gynybai, iš jų 351 mln. rublių (3 510 000 eurų) – Smolensko atominei elektrinei, 333 mln. (3 330 000 eurų) – Maskvos vandens tiekimo sistemai, 46 mln. (460 000 eurų) – naftos terminalui Kaliningrado srityje ir kt.

Privačioms įmonėms taip pat teko nemažai išleisti lėšų, juolab kad praėjusią vasarą Ukrainos bepiločiai orlaiviai  užpuolė naftos saugyklas Belgorode ir Voroneže, o po to pradėjo sistemingai atakuoti naftos perdirbimo gamyklas. „Bloomberg Economics“ apskaičiavo, kad komercinės antidronų įrangos, įskaitant radarus, nuotolinio valdymo įrangą ir kt., paklausa per pastaruosius metus išaugo keturis kartus. „Rosstat“ duomenimis, šios įrangos gamyba vasario mėnesį padvigubėjo, palyginti su tuo pačiu 2023 m. mėn.

„Jei bepiločių orlaivių srauto galia išliks, o Rusijos oro gynyba nepadidins savo efektyvumo ir nebus rasta kitų gynybos būdų, Ukraina galės greičiau sumažinti Rusijos naftos perdirbimo gamyklų gavybos apimtis, nei Rusijos naftos įmonės galės jas atkurti“, – kovo mėnesį įspėjo ekspertas Sergejus Vakulenko.

 

„Bloomberg Economics“ Rusijos ekonomistas Aleksandras Isakovas mano, kad kompanijų ir privačių apsaugos priemonių gamintojų pastangomis „Rusija greičiausiai sugebės artimiausiais ketvirčiais padaryti savo naftos perdirbimo gamyklas ir kitą vertingą turtą mažiau pažeidžiamą bepiločių lėktuvų smūgių“. Anot jo, gamyba buvo iš esmės padidinta, kol Vakarų šalys praėjusių metų pabaigoje pradėjo griežtinti sankcijų laikymosi kontrolę, įskaitant elektroninių komponentų tiekimą per trečiąsias šalis.

 

Ukraina pradėjo gaminti ir aktyviai naudoti tolimojo nuotolio dronus. 

Rusijos valdžia diskutavo apie karinių oro gynybos sistemų dislokavimą naftos perdirbimo gamykloms apsaugoti, tačiau kol kas jokių pranešimų nebuvo, nors pareigūnai šiuo klausimu dirba su įmonių atstovais, rašo „Bloomberg“.

Tuo tarpu gamyklos turi veikti pačios. Elektroninėje prekybos platformoje „TenderPro“, kurioje perka daugiau nei 300 000 įmonių, apie trečdalį visų anti-dronų sistemų konkursų vykdė naftos ir dujų įmonės; pramonės ir kasybos įmonės sudarė atitinkamai 28 ir 10 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: