Stiprus smūgis. „Vienu sprendimu nokautavo visą V. Putino propagandą“ (Foto)  ()

Tai stiprus smūgis Putino propagandai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos teismo sprendimas, kuriuo buvo patenkintas Michailo Fridmano ir Piotro Aveno ieškinys, sukėlė sumaištį ir kai kurių V. Putino kritikų nepasitenkinimą.

Tačiau iš tikrųjų jie turėtų būti laimingi. Tai stiprus smūgis Putino propagandai, kai jie teigia, kad  „Vakaruose viskas taip pat, kaip pas mus, o teismai ten tokie pat politizuoti“. Akivaizdu, kad taip nėra.

Įsivaizduokite, kad mūsų šalyje (Rusijoje – red.) Aukščiausiasis Teismas priima sprendimą Kremliui „prieš plauką“, netikėtai nusprendęs, kad sprendimas nuteisti, tarkime, Vladimirą Kara-Murzą, yra neteisėtas.

Ar tai įmanoma? Ar Rusijoje yra bent vienas teismo sprendimas reikšmingoje politinėje byloje, prieštaraujantis Kremliaus linijai?

Ne. O Europoje įmanoma. Nes ten yra teismas, o pas mus tik priedas prie valdžios nuomonės. Įrodyta sprendimu Fridmano-Aveno byloje.

 

Europos teismas vienu sprendimu nokautavo  visą V. Putino propagandą.

Apie tai rašo „SerpomPo“ „Telegram“ kanalas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(5)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: