[ŽT] Buvo 3-ioji. Ar Ukraina gali turėti branduolinį ginklą  ()

„Nebent tai būtų išimtis”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po nepriklausomybės atgavimo 1991 m. Ukraina buvo trečia šalis pasaulyje pagal branduolinį arsenalą, tačiau 1996 m. šio statuso atsisakė. Dabar diskutuojama, ar Ukraina turėtų atkurti savo branduolinį potencialą.

Karo ekspertas, Ukrainos atsargos pulkininkas Piotras Černikas pasidalijo savo mintimis su „24 kanalu“, sakydamas, kad branduolinio ginklo kūrimas yra labai sudėtingas procesas. Jis atskleidė, kad tokiems ginklams kurti naudojamą plutonį išgauti labai sunku. 

„Anksčiau plutonio mes turėjome. Jei būtume jį išsaugoję – būtų kita kalba. Bet jei Ukraina pradėtų dabar gaminti branduolinį ginklą, informacija pasklistų bematant, ir nėra nė menkiausios abejonės, kad mūsų sąjungininkai tokią veiklą uždraustų. Kai tik tai taptų objektyvia tikrove, mums iš karto būtų užkirstas kelias tai daryti. Nematau tokių veiksmų naudos. Nebent tai būtų išimtis, panašiai kaip Izraeliui, jei tai leistų daryti mūsų pagrindiniai sąjungininkai – Jungtinės Amerikos Valstijos“, – išreiškė nuomonę karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(2)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: