40 000 000 000. Tai viena didžiausių ir sudėtingiausių karinių programų. Europoje atsiras branduolinė „supergalia“  ()

Gynybos sekretorius teigia, kad JK branduolinio atgrasymo išlaikymas tapo svarbesnis nei bet kada anksčiau.


Britų povandeninis laivas HMS „Vanguard“
Britų povandeninis laivas HMS „Vanguard“
© CPOA(Phot) Tam McDonald, OGL v1.0OGL v1.0 (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vanguard_at_Faslane_03.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus po to, kai Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas pranešė apie „nacionalines pastangas“ užtikrinti JK branduolinės gynybos pramonės ateitį, buvo paskelbta branduolinės gynybos, „Defense Nuclear Command Paper“, programa.

Programai jau buvo skirta daugiau nei 200 milijonų svarų sterlingų (253 milijonai JAV dolerių) vyriausybės finansavimo.

Apskritai programa laikoma viena didžiausių ir sudėtingiausių JK sukurtų programų, kuriai reikia unikalių pažangiausių technologijų ir pirmaujančių žinių mokslo, inžinerijos ir gamybos srityse.

Miesto žvėriukas! Modernus dizainas, ultra lengvas, smagiai valdomas, galingas ir greitas. Išbandėme neregėtą el. dviratį (Video, Foto, „Engwe P20“ apžvalga)
8345 4

„Engwe P20“ - ką tik pristatytas el. dviratis. Toks, kokio šis gamintojas dar niekada nėra pristatęs. Modernaus dizaino, ultra lengvas, galingas, greitas, ypatingai smagiai valdomas, kompaktiškai sulankstomas, puikūs techniniai sprendimai. Ar viskas taip tobula? Na, šis dviratis skirtas tikrai ne kiekvienam.

Išsamiau

Į naujus „Dreadnought“ klasės branduolinius balistinių raketų povandeninius laivus (SSBN) planuojama investuoti 31 milijardą svarų (40 milijardų dolerių), o pirmasis laivas turėtų pradėti patruliuoti 2030-ųjų pradžioje.

JK taip pat nori sukurti naują savo branduolinę galvutę, modernizuoti karinio jūrų laivyno bazes ir gamybos procesus, kuo greičiau užbaigti „Astute“ klasės konvenciškai ginkluotų branduolinių povandeninių laivų (SSN) parką ir tęsti naujos kartos branduolinių atakos povandeninių laivų AUKUS projektą.

 

Premjero pranešime taip pat numatomos investicijos į specialistų rengimą, kurių tikslas per ateinančius ketverius metus pritraukti daugiau nei 5000 naujų žmonių, taip pat keturis kartus padidinti doktorantų skaičių branduolinės energetikos sektoriuje.

„Bendra mažiausiai 763 milijonų svarų sterlingų [963 milijonų JAV dolerių] investicija skiriama bendradarbiaujant vyriausybei ir pramonei, įskaitant „BAE Systems“, „Rolls-Royce“, EDF ir „Babcock“. 

Manoma, kad programa, sukurta siekiant padėti apsaugoti tautą, taip pat generuoja privačias investicijas ir sukuria tūkstančius darbo vietų – nuo ​​mokslininkų ir specialistų inžinierių iki suvirintojų ir elektrikų.

 

Įsakymo dokumento paskelbimas nustato visas pagrindines programas ir ryšius su pramone ir tarptautiniais partneriais, o JK gynybos sekretorius teigia, kad JK branduolinio atgrasymo išlaikymas tapo svarbesnis nei bet kada anksčiau.

„Grėsmių, su kuriomis susiduria JK ir mūsų sąjungininkai, mastas, sudėtingumas ir įvairovė didėja, todėl mūsų branduolinis atgrasymas dabar yra svarbesnis nei bet kada anksčiau“, – sakė Grantas Shappsas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()