Nauja Kremliaus strateginė „sėkmė“. Kaimynų istorinis gynybos planas prieš Rusiją  ()

Rusijos išpuolis prieš Ukrainą išprovokavo tarptautines ginklavimosi varžybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visiškai neišprovokuotai įsiveržusi į Ukrainą Rusija sukėlė tarptautines ginklavimosi varžybas, kurios savo laiku ir verte gali pralenkti Šaltąjį karą, praneša „Defense Romania“.

Nauja Kremliaus strateginė „sėkmė“ lėmė, kad atsakydama į Rusijos veiksmus, Norvegija, kaip ir kitos Europos šalys, įsitraukė į ginklavimosi varžybas, teigiama straipsnyje.

Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje žaibiško įkrovimo universalūs belaidžiai „Xiaomi“ telefonų įkrovikliai. Ribotas kiekis
3161

Fantastiškai geros kainos

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Skirtingi modeliai: 50W arba 55W

Papildomai su 67W įkrovikliu 6A laidu

Išsamiau

„Turime turėti kariuomenę, kuri kasdien būtų sutelkta į aktyvią konfliktų prevenciją ir kartu būtų pasirengusi valdyti konfliktus. Didesniam aktyvumui reikia daugiau personalo. Mūsų ginkluotąsias pajėgas iš viso sustiprins daugiau kaip 20 000 karių, darbuotojų ir rezervistų“, – sakė gynybos ministras Bjørnas Arildas Gramas.

Per ateinančius 12 metų Norvegija padvigubins savo karinį biudžetą 600 mlrd. Norvegijos kronų (56 mlrd. JAV dolerių) pagal naują „istorinį“ gynybos planą, apie kurį penktadienį paskelbė ministras pirmininkas Jonas Gahr Støre. Plane pirmenybė teikiama investicijoms į naujas fregatas ir povandeninius laivus, kad prireikus būtų galima pasipriešinti Rusijos karinėms jūrų pajėgoms tolimojoje Šiaurėje ir Atlanto vandenyne.

 

„Norvegija niekam nekelia grėsmės, kaip ir NATO. Tačiau turime turėti pajėgumų apsiginti, jei kiltų krizių ir karas. Stipresnė nacionalinė gynyba padės atgrasyti tuos, kurie norėtų kelti grėsmę mūsų suverenitetui“, – sakė Ministras Pirmininkas Jonas Gahr Støre.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()