„Už Rusijos ribų niekas jų nenori.“ Katastrofa okupantams. Kas vyksta su jų naikintuvais (Video)  ()

Kol kas suinteresuotos šalys, tokios kaip Indija ar Serbija, nori įsigyti daugiausia prancūziškų „Rafale“ lėktuvų, kurie yra saugesnė ir labiau išvystyta alternatyva.



© Anna Zvereva (CC BY-SA 2.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-35#/media/File:Russian_Air_Force,_RF-81719,_Sukhoi_Su-35S_(49581740157).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pasigyrė pristačiusi naujus daugiafunkcius lėktuvus Su-35. Naikintuvų skaičius nebuvo nurodytas, tačiau vaizdo įraše ir nuotraukose matomi mažiausiai du vienetai.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4286 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Situacija panaši į atakos lėktuvo Su-34 pristatymus, kurie gali reikšti 2 vnt. per ketvirtį gamybos tempą, o tai per maži skaičiai, kad būtų galima kompensuoti ukrainiečių ir Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemų padarytus nuostolius.

Su-35, pagrindinis Rusijos oro pajėgų naikintuvas, išskyrus kelis Su-57, yra kilęs iš Su-27 modelio. Šis 19 tonų sveriantis naikintuvas buvo pradėtas naudoti 2014 m.

Be oro taikinių, Su-35 taip pat turi galimybę prireikus atakuoti taikinius sausumoje ir jūroje. Rusai ypač giria šio modelio manevringumą.

Išskirtinis Su-35 bruožas yra pažangus „N035 Irbis-E“ radaras, galintis aptikti taikinius, kurių radaro skerspjūvis (RCS) yra 3 m² iš didesnio nei 300 km atstumo. Šis radaras gali vienu metu stebėti 30 taikinių ir nusitaikyti į aštuonis. Reikėtų pažymėti, kad tai radaras, pagamintas naudojant PESA technologiją, senesnę nei AESA, naudojamą naujesniuose orlaiviuose, tokiuose kaip F-16, F-35 ir „Rafale“.

 

Su-35 taip pat turi OLS-35 IRST sistemą, kuri leidžia pasyviai aptikti taikinius pagal jų šilumos signalą, nors jos našumas atsilieka, pavyzdžiui, nuo panašios „Eurofighter“ PIRATE sistemos.

Kalbant apie ginkluotę, Su-35 yra 30 mm „GŠ-30-1“ automatinė patranka ir 12 pilonų, galinčių gabenti įvairius ginklus, įskaitant R-37 raketas „oras-oras“, kurių nuotolis yra iki 300 km, Ch-61 priešlaivines raketas ir FAB šeimos bombas.

 

Tai gana įdomus naikintuvas, kurį dar iki 2022 metų daugelis šalių norėjo turėti savo bazėse. Tačiau dabar už Rusijos ribų niekas jų nenori, rašo „Wirtualna Polska“ žurnalistė Karolina Modzelewska.

Be to, kol kas suinteresuotos šalys, tokios kaip Indija ar Serbija, nori įsigyti daugiausia prancūziškų „Rafale“ lėktuvų, kurie yra saugesnė ir labiau išvystyta alternatyva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(1)
(56)

Komentarai ()