KARŠTA! JAV skubiai siunčia karo laivus. Pastebėtas kariuomenės judėjimas. Netrukus naujas karas?  ()

JAV perspėja, kad Irano grasinimas imtis atsakomųjų veiksmų po smūgio Sirijoje, per kurį žuvo du aukšti Irano kariuomenės pareigūnai, išlieka realus.


USS Gerald R. Ford
USS Gerald R. Ford
© Official U.S. Navy Page (CC BY 2.0) | https://www.flickr.com/photos/usnavy/48985755577otos/usnavy/40324532824

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV išsiuntė karo laivus, kad apsaugotų Izraelį ir Artimųjų Rytų regione dislokuotus amerikiečių karius nuo galimų grėsmių. Tuo tarpu Izraelio gynybos pajėgos (IDF) paskelbė, kad yra pasirengusios bet kokiai Irano atakai.

Didėjant įtampai tarp Izraelio ir Irano, JAV Viduržemio jūroje dislokavo du karo laivus, kad apsaugotų Izraelį ir Artimųjų Rytų regione dislokuotus amerikiečių karius, rašo „The Washington Post“.

Vienas neįvardytas Pentagono pareigūnas laikraščiui sakė, kad dislokuodamos regione papildomų karinių pajėgų, JAV tikisi atgrasyti Iraną nuo tiesioginio Izraelio puolimo.

Irano grėsmė yra reali

Miesto žvėriukas! Modernus dizainas, ultra lengvas, smagiai valdomas, galingas ir greitas. Išbandėme neregėtą el. dviratį (Video, Foto, „Engwe P20“ apžvalga)
8316 4

„Engwe P20“ - ką tik pristatytas el. dviratis. Toks, kokio šis gamintojas dar niekada nėra pristatęs. Modernaus dizaino, ultra lengvas, galingas, greitas, ypatingai smagiai valdomas, kompaktiškai sulankstomas, puikūs techniniai sprendimai. Ar viskas taip tobula? Na, šis dviratis skirtas tikrai ne kiekvienam.

Išsamiau

Žinia apie strateginį JAV karinio jūrų laivyno laivų dislokavimą pasirodė po to, kai Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo komunikacijos patarėjas Johnas Kirby pareiškė, kad JAV ir toliau vertina galimą Irano keliamą grėsmę kaip realią.

Izraelis pradėjo ruoštis galimai Irano ar jo remiamų grupuočių atakai po to, kai Teheranas pagrasino Tel Avivui kerštu už balandžio 1 d. antskrydį Irano konsulatui Sirijos sostinėje, per kurį žuvo 12 žmonių, įskaitant septynis Revoliucinės gvardijos narius, iš kurių du buvo generolai.

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį (balandžio 12 d.) pareiškė, kad Iranas „anksčiau nei vėliau“ užpuls Izraelį. Prezidentas taip pat paragino Teheraną susilaikyti nuo tokių veiksmų.

 

Taip pat JAV prezidentas dar kartą patvirtino Vašingtono įsipareigojimą garantuoti Izraelio saugumą.

„Esame įsipareigoję ginti Izraelį. Mes palaikysime Izraelį. Padėsime apginti Izraelį ir Iranui nepavyks“, – sakė Bidenas.

Izraelis pasiryžęs gintis

Tuo tarpu Izraelio kariuomenės atstovas Danielis Hagari paskelbė, kad Izraelio gynybos pajėgų vadovybė įvertino galimus Irano puolimo variantus ir pridūrė, kad Izraelio kariuomenė yra pasirengusi įvairiems veiksmams.

„Turiu pabrėžti, kad mes kovojome šešis mėnesius ir susidorojome su visomis grėsmėmis. Mūsų gynybos pajėgos yra pasirengusios ir žino, kaip su kiekviena grėsme susidoroti atskirai. Be gynybos, esame pasiruošę ir atakuoti.

 

Esame pasirengę pradėti ataką naudodami įvairius pajėgumus ir žinome, kaip elgtis ir apsaugoti Izraelio žmones“, – sakė Hagari.

Televizija CNN šeštadienį (balandžio 13 d.) pranešė, kad JAV užfiksavo karinės technikos, įskaitant bepiločius orlaivius ir sparnuotąsias raketas, perdislokavimą Irane. CNN šaltiniai pažymėjo, kad tai gali reikšti, jog Iranas ruošiasi iš savo teritorijos pradėti puolimą prieš Izraelio taikinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()