Rusija pasmerkta pralaimėti. Kinijos profesorius pateikė 4 argumentus  ()

Pavyzdžiui, JAV pasitraukė iš Korėjos, Vietnamo ir Afganistano, nors turėjo branduolinį ginklą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=773545724958508&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karas vyksta jau 11 metus, iš kurių trečius metus – pilno masto. Pekino universiteto kinų profesorius Feng Yujunas pateikė keturis argumentus, kodėl Rusijos Federacija pralaimės. Straipsnis paskelbtas „The Economist“.

Karas yra akivaizdi takoskyra po Šaltojo karo, kuri turės didelį ir visuotinį poveikį pasauliui. Kariniai veiksmai greitai nesibaigs, tačiau Yujunas įvardijo keturis argumentus dėl Rusijos Federacijos pralaimėjimo:

  • pasipriešinimo lygis ir ukrainiečių tautinė vienybė;
  • Vakarų šalių tarptautinė parama Ukrainai;
  • SSRS palikimas Rusijos armijoje, turintis įtakos viskam nuo vadovavimo iki ryšių ir žvalgybos;
  • Rusijos Federacijos prezidentui Vladimirui Putinui pateiktos informacijos iškraipymas.
Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5377 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

Visi šie veiksniai, anot kinų profesoriaus, daro galutinį Rusijos pralaimėjimą neišvengiamu. Rusija paliks visas okupuotas Ukrainos teritorijas, įskaitant Krymą. Branduolinis potencialas negali būti sėkmės garantas. Pavyzdžiui, JAV pasitraukė iš Korėjos, Vietnamo ir Afganistano, nors turėjo branduolinį ginklą.

Karas Ukrainai kainavo labai brangiai, tačiau tautos stiprybė ir vienybė sugriovė mitą apie Rusijos Federacijos nenugalimumą.

 

„Ukraina dar gali pakilti iš pelenų. Kai karas baigsis, ji gali laukti įstojimo į Europos Sąjungą ir NATO“, – pabrėžia Feng Yujunas.

Kartu politinė rizika Rusijoje yra labai didelė. Vladimiras Putinas buvo perrinktas, bet susiduria su problemomis. Buvusios SSRS valstybės pradėjo tolti nuo Maskvos, o Europa, priešingai, suvokė Kremliaus grėsmę visai tarptautinei tvarkai.

Gali būti, kad pokyčių laukia ir JT Saugumo Tarybos, nes dabartine forma ji dažnai būna neveiksminga. Japonija ir Vokietija gali prisijungti prie Saugumo Tarybos, o dabartinės penkios nuolatinės narės gali prarasti veto teisę.

 

Kinija nepalaikė sankcijų Rusijos Federacijai, tačiau negali ir sistemingai jų pažeisti. Profesorius taip pat tikina, kad Pekinas pasisako už taikų „konflikto“ sprendimą. Šis noras parodo Rusijos Federacijos ir Kinijos požiūrių skirtumus.

„Korėjos scenarijų“ Ukrainai autorius vadina mažai tikėtinu. Rusijos Federacija yra pasirengusi eskaluoti karą ir toliau apšaudyti svarbiausią infrastruktūrą ir miestus. Jei karas bus įšaldytas, tada Rusijos Federacija galės padaryti pertrauką, kad po pertraukos prasidėtų nauji karai. Pasauliui iškils dar didesnis pavojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(217)
(2)
(215)

Komentarai ()