Košmaras rusų sunkvežimiams. Tiesiog genialu. Ukraina naudoja dar neregėtą viduramžių kovų įkvėptą taktiką  ()

Ukrainą puola daug stipresnis priešas, todėl Ukrainos gynėjai turi būti kūrybingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Forbes“ rašo, kad ukrainiečiai rado išradingą naują senovinio ginklo panaudojimo būdą. Jie dronais ant kelių mėto kaltropus – metalinius spyglius, dar vadinamus ežiais ar varnos pėdomis. Jie naudoti dar viduramžiais, siekiant stabdyti priešo žirgus, kupranugarius ar dramblius. Dėl kaltropo formos, jis visada vienu spygliu pasisuka į viršų, kad ir kaip būtų numestas. Todėl juos lengva išbarstyti. Dabar, aišku, kaltropais stabdoma rusų ratuota technika.

Ukrainiečiai įvairiais būdais kovoja su rusų logistika. Aišku, sunkvežimius atakuoja dronai-kamikadzės. Ukrainiečiai netgi sugalvojo, kaip taupyti dronų baterijas. Jie nutupdo droną sunkvežimio kelyje ir pakelia ji tik tada, kai sunkvežimis priartėja. Taip neeikvojami baterijos resursai, o rusai nespėja pamatyti, kas jų tyko. Dabar dronai mėto kaltropus.

Miesto žvėriukas! Modernus dizainas, ultra lengvas, smagiai valdomas, galingas ir greitas. Išbandėme neregėtą el. dviratį (Video, Foto, „Engwe P20“ apžvalga)
8568 4

„Engwe P20“ - ką tik pristatytas el. dviratis. Toks, kokio šis gamintojas dar niekada nėra pristatęs. Modernaus dizaino, ultra lengvas, galingas, greitas, ypatingai smagiai valdomas, kompaktiškai sulankstomas, puikūs techniniai sprendimai. Ar viskas taip tobula? Na, šis dviratis skirtas tikrai ne kiekvienam.

Išsamiau

Neseniai socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose rusai skundėsi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kaltropais nusėjo jų tiekimo kelius. Įprastai Rusijos kariai atsargas gabena naktimis, kai yra dronų atakų pavojus yra mažesnis. Siekiant dar labiau sumažinti drono atakos riziką, reikia lėkti pakankamai dideliu greičiu. Pastebėti kaltropą ant purvino kelio yra sunku, o į sunkvežimis su pradurta padanga dar gali ir nulėkti nuo kelio. Net jei pavyksta saugiai sustoti, kaltropas padaro daug žalos. Be to, vos tik sunkvežimis sustoja, jį aplanko koviniai dronai.

 

Karinių sunkvežimių padangos yra ne taip jau lengvai praduriamos. Bet keli kaltropai padaro savo. Be to, ukrainiečiai dronais mėto ir prieštankines minas. Rusai išvalo tam tikrą atkarpą ir mano, kad ji saugi, o po nakties ten atsiranda kelios minos.

„Kaltropų mėtymo dronais taktika neabejotinai įkvėps daug kitų naujų metodų“, – rašo „Forbes“.

(134)
(2)
(132)

Komentarai ()

Susijusios žymos: