„Parako statinė“ atidaryta. „Veikti greitai.“ 80 % skirta Ukrainai  ()

„Turime veikti greitai, turime veikti griežtai, turime veikti masiškai.“



© Main Battle Tank (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=OLjCicoYhAo

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Parako statinė“ atidaryta. Balandžio 11 d. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas apsilankė valstybinėje įmonėje „Eurenco“, besispecializuojančioje sprogmenų gamyboje. Įvyko įmonės „atgimimas“, prezidentas padėjo „pirmąjį akmenį“ naujoje amunicijos gamybos linijoje Beržerake.

Kalbame apie naują Prancūzijos „karo ekonomikos“ bėgį, kurį valstybė paleido 2022 metų vasarą – netrukus po karo Ukrainoje pradžios, ir su tikimybe, kad 80 % „Eurenco“ parako atiteks Kyjivui. Apie tai rašo prancūzų „Le Monde“.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4410 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Leidinys pabrėžia, kad savo vizitu E. Macronas patvirtino Prancūzijos gynybos pramonės pasiektą pažangą. Pasaulinėje pramonėje parako gamintojų skaičius yra labai ribotas, todėl 100 % valstybei priklausantis „Eurenco“ yra svarbus Prancūzijos turtas tiek karine prasme, tiek stiprinant Prancūzijos ekonomiką.

„Le Monde“ rašo, kad įmonėje yra apie 900 darbo vietų (330 Beržerake), o metiniai „Eurenco“ produktų pardavimai siekė 190 mln. eurų per metus. Karas Ukrainoje ir pasaulinė ginklų paklausa grąžino bendrovei „centrinės“ statusą pasaulinėse lenktynėse dėl šaudmenų, pabrėžia žiniasklaida. Macronas pažadėjo, kad vien Beržerakas iki 2025 metų sukurs dar 250 darbo vietų.

„Taip pat ir kitose grupės įmonėse, nes nuo 2023 m. vidurio labai smarkiai išaugo tarptautinių užsakymų skaičius: maždaug plius 1,2 milijardo eurų“, – rašo „Le Monde“.

 

Savo kalboje vizito Beržerake metu E. Macronas sakė, kad Prancūzija yra ant ilgalaikių geopolitinių pokyčių slenksčio, kuriuose gynybos pramonė turės didelį vaidmenį.

„Turime veikti greitai, turime veikti griežtai, turime veikti masiškai“, – sakė Prancūzijos prezidentas.

Prieš karą Ukrainoje „Eurenco“ užėmė gana siaurą nišą rinkoje, tačiau dabar dukterines įmones Švedijoje, Belgijoje (netrukus ir JAV) turinti grupė per metus sugebėjo padvigubinti gamybą. Tai pareiškė „Eurenco“ grupės vadovas Thierry Francoux. Taip pat tikimasi, kad iki 2025 metų įmonė galės padvigubinti mažo kalibro sprogmenų ir parako gamybą, taip pat dešimteriopai padidinti Ukrainoje itin paklausių didelio kalibro gaminių, įskaitant 155 mm sviedinius, gamybą.

 

„Tai reiškia, kad 2025 m. pabaigoje – 2026 m. pradžioje gamykla galės pagaminti 200 000 sviedinių per metus“, – rašė žiniasklaida.

Kad nereikėtų gaišti laiko ir laukti iki 2025 m., „Eurenco“ gavo Ginklavimo generalinio direktorato leidimą naudoti senas armijos parako atsargas, sakė Franco.

„Galų gale 80 % „Eurenco“ produktų bus skirta Ukrainai, o likusi dalis – Prancūzijos kariuomenei“, – apibendrino „Le Monde“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(209)
(8)
(201)

Komentarai ()